Rauhanteko: We see you -kampanja – inhimillisen turvapaikkapolitiikan puolesta

We see you -kampanja sai alkunsa loppukesästä 2016. Suomen turvapaikkapolitiikkaa oli kiristetty monin keinoin ja turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa oli heikennetty. Olimme nähneet minkälaista pelkoa ja ahdistusta nämä kiristykset aiheuttivat ihmisille, jotka ovat paenneet Suomeen. Tiesimme myös, että tiukennuksien ja Maahanmuuttoviraston ja muiden viranomaisten toiminnan puutteiden takia ei voida taata, että ihminen jota uhkaa vaino kotimaassaan saa suojaa Suomesta.

Toisenlainen politiikka on mahdollista ja satavuotinen Suomi voisikin olla vastuuntuntoinen, inhimillinen ja oikeudenmukainen. Vaadimme sellaista turvapaikkapolitiikkaa, joka perustuu ihmisoikeuksiin, eikä esimerkiksi talouspolitiikkaan ja pelkoon. Haluamme, että päätöksentekijät kantavat vastuunsa sotaa ja vainoa pakenevien ihmisten suojelusta. Sanomme myös turvapaikkaa Suomesta hakeneille, että näemme heidät ja välitämme heistä. Tavoitteenamme on yhteiskunta, jossa näemme toisemme ihmisinä. Kohtaamisilla voimme rakentaa parempaa yhteiskuntaa kaikille.

Kampanjassa kannustamme ihmisiä ottamaan kuvan itsestään oman sanoman kanssa, lisäämään #weseeyou ja jakamaan sen sivullamme. Teatterit ja seurakunnat ympäri Suomea ovat osallistuneet kampanjaan lukemalla kielteisiä päätöksiä ja tällä tavalla kiinnittäneet huomiota asiaan. Facebook-sivullamme jaamme päivittäin tietoa turvapaikkapolitiikkaan liittyvistä aiheista, ja pyrimme vaikuttamaan esimerkiksi kulttuuritapahtumien avulla. Kampanja on julkaissut laulun, joka on kirje Juha Sipilälle turvapaikkapolitiikkaan liittyen (”Vi kommer minnas allt”/”Niin moni muistaa”/”The story will be told”, säv. ja san. Lina Teir).

 

Linda, vapaaehtoinen

Lisätietoa: www.facebook.com/weseeyoucampaign, Instagram: weseeyoufinland
”Niin moni muistaa” – laulu: https://www.youtube.com/watch?v=1Oh0CFJM7zo

100 rauhantekoa -kampanjan pääsivulle

Jaa oma rauhantekosi somessa #100rauhantekoa tai sähköpostitse tiedotus(a)sadankomitea.fi.