Rauhanjärjestö Sadankomitea on rauhanpolitiikan asiantuntijajärjestö. Työtehtävämme vaihtelevat poliittisiin prosesseihin osallistumisesta, viestinnästä, tapahtumien järjestämisestä ja järjestön hallinnollisista tehtävistä. Olemme pieni ja tiivis työpaikka: meitä on kaksi vakituista työntekijää, usein korkeakouluharjoittelija, määräaikaisia projektityöntekijöitä ja luottamushenkilöitä. Olemme järjestöalan työpaikka ja työtehtävät ovat monipuoleisia sekä osa työstä ajoittuu ilta- ja viikonloppuaikoihin. Vastaavasti meillä on joustavat työajat ja hyvät etätyömahdollisuudet. Toimistomme sijaitsee Helsingin Pasilassa Rauhanasemalla.
Toivomme tehtäviimme hakijoiksi eri ikäisiä ja eri sukupuolia olevia henkilöitä sekä kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Valinnassa voidaan toteuttaa positiivista erityiskohtelua silloin, kun hakijoina on yhtä päteviä tai vain vähäisessä määrin ansioiltaan toisistaan poikkeavia henkilöitä, joista toinen edustaa syrjinnän vaarassa olevaa ryhmää. Tarvittaessa teemme mahdollisia kohtuullisia mukautuksia tehtävänkuvaan. Sadankomitean toimistotilat ovat esteelliset ja työ niiden muokkaamiseksi on kesken. Osaa tehtävistä on sopimuksen mukaan mahdollista tehdä käymättä toimistolla, mikäli rajoitteiden vuoksi toimistolle ei pääse.
Olemme järjestäytymässä oleva työnantaja – olemme hakeneet jäsenyyttä Palvelualojen työnantajat Palta ry:ssä (tilanne 8.3.2023). Meillä on käytössä oma palkkausjärjestelmä, jossa peruspalkan lisäksi maksetaan taito-osaa, vastuuosaa ja kokemuslisää. Lisäksi meillä on käytössä vuosittainen etupaketti, jota voi käyttää liikunta-, kulttuuri-, lounas- ja työmatkaetuun. Työaikaa saa käyttää viikoittain myös tunnin liikuntaan. Paikallisesti sovitun lisäksi noudatamme lisäksi tällä hetkellä Paltan ja Erton runkosopimusta.
Avoimet työpaikat
Viestinnän ja vaikuttamistyön asiantuntija (haku päättyy 26.3.2023).
Kesätyöt
Emme ole vielä tehneet päätöstä kesätyöntekijän palkkaamisesta kesälle 2023.
Olemme sitoutuneet Vastuullinen kesäduuni -kampanjan ehtoihin.
Korkeakouluharjoittelu
Tulemme hakemaan korkeakouluharjoittelijaa syksylle 2023. Haku käynnistyy rahoituspäätöksien jälkeen huhti-toukokuussa.
Meillä työskentelee säännöllisesti korkeakouluharjoittelijoita. Korkeakouluharjoittelijan koulutusala voi vaihdella esimerkiksi rauhantutkimuksesta, ympäristötieteisiin ja teologiaan. Olennaista on kiinnostus työtämme kohtaan.
Korkeakouluharjoittelijoiden tehtävät ovat yleensä vaikuttamistyön, viestinnän ja varainhankinnan, tapahtumien tuottamisen ja muita yleisiä järjestö- ja hallinnollisia tehtäviä. Tehtävät sovitaan yhdessä harjoittelijan kanssa hänen oppimistavoitteidensa, osaamisensa ja kiinnostuksensa mukaisesti. Tehtäviin vaikuttaa myös meidän kulloinenkin toimintasuunnitelmamme.
Harjoittelun kesto on yleensä 3-5 kuukautta. Harjoittelun kesto ja tarkka ajankohta on sovittavissa joustavasti. Maksamme korkeakouluharjoittelijoille vähintään yliopistojen suositteleman palkan verran. Toivomme, että korkeakouluharjoittelijalla on rahoitus esimerkiksi korkeakoulun kautta tai että harjoittelu on pakollinen osa opintoja.
Osa harjoittelijoista on jatkanut meillä vapaaehtoisena esimerkiksi hallituksen jäsenenä.
Työelämään tutustumisjakso (TET)
Otamme säännöllisesti tettiläisiä suorittamaan peruskoulun työelämään tutustumisjakson (TET). Työtehtävät sovitaan kunkin tettiläisen oman kiinnostuksen ja osaamisen mukaan, mutta ne voivat olla osallistumista tapahtumien järjestämiseen, kampanja- ja viestintätehtäviä tai yleisiä toimistotöitä. Löydät meidät myös pääkaupunkiseudun TET-torilta.