Maailma palaa ja jotain pitäisi tehdä – Lahjoita rauhantyöhön

Tee kuukausi- tai kertalahjoitus heti

Osallistu joukkorahoitukseen

Sadankomitea, Rauhanliitto ja Aseistakieltäytyjäliitto aloittivat yhteisen joukkorahoituksen Rauhanasemalaisen rauhankulttuurin ja rauhantyön pelastamiseksi.

Suomalainen rauhankulttuuri on kriisissä. Ennennäkemättömät rahoitusleikkaukset uhkaavat rauhanjärjestöjen ja Rauhanaseman toimintamahdollisuuksia. Tämän joukkorahoituskampanjan tavoite on varmistaa, että Rauhanasema voisi jatkossakin tukea rauhanjärjestöjen ja erilaisten toimintaryhmien työtä, rakennetaan vakaampi pohja ja uudistumismahdollisuudet rauhanasemalaiselle rauhankulttuurille.

Rauhanasemalla kokoontuu monia toimintaryhmiä, jotka maalaavat banderolleja, järjestävät keikkoja ja muita tapahtumia ja jopa kansainvälisiä leirejä. Aseman vakituiset toimijat tuottavat esitteitä ja rauhankirjallisuutta, podcasteja, laativat lausuntoja ja edistävät rauhankasvatusta. Toisin sanoen, he tuottavat rauhankulttuuria.

Hankkeella rahoitetaan yli 100-vuotiaan asemarakennuksen ylläpitoa ja saatetaan järjestöjen toimintaa vakaammalle pohjalle. Järjestämme esimerkiksi tukikonsertteja ja kehitämme varainhankintaa.

Sinä voit tehdä tämän mahdolliseksi, pelasta Rauhanaseman rauhankulttuuri!

Osallistu joukkorahoitukseen Kulttuurilahja -palvelussa nyt!

Lahjoittamalla Kulttuurilahjan kautta lahjoituksesi auttaa vieläkin enemmän, sillä Kansansivistys rahasto laittaa lahjoitusten päälle vielä 20 % lisää. Käytännössä jokaisen lahjoitetun 10 euron päälle saamme vielä 2 euroa lisää.

Lahjoittamalla rakennat rauhaa

Rauha on paljon muutakin kuin sodan poissaoloa. Se on mahdollisuus elää yhteiskunnassa vapaana ja vailla puutetta ja pelkoa. Sadankomitea työskentelee sellaisen yhteiskunnan rakentamiseksi, missä erimielisyyksiä ei ratkaista väkivalloin vaan sovittelulla, missä ilmastonmuutos ja luontokato pysäytetään ja ihmisten hyvinvointi on etusijalla suhteessa asevarusteluun.

Olemme rauhan ja turvallisuuden asiantuntija ja kansalaisvaikuttaja. Otamme kantaa ajankohtaisiin poliittisiin kysymyksiin, pyöritämme vaikuttamis- ja aseidenriisuntakampanjoita, luomme uusia rauhanratkaisuja ja järjestämme suomalaista rauhankoulutusta.

Suomalainen rauhanliike on nyt vaarassa. Olemme menettäneet valtaosan rahoituksestamme valtionapujen leikkausten myötä. Meillä on strategia rauhanliikkeen uudistamiseksi ja tehostamiseksi, mutta tarvitsemme apuasi.

Ryhdy rauhanrakentajaksi – Lahjoita!

Kuukausilahjoittaminen on tehokkain yksittäinen tapa tukea rauhanliikettä. Se takaa tasaisen tulovirran ja auttaa joka päivä.


Suoran rahalahjoituksen voit tehdä tilisiirtona tilille.

Tilinumero: FI02 5720 9920 1326 01

SWIFT / BIC: OKOYFIHH

Halutessasi voit tehdä tilisiirrosta kuukausittain toistuvan maksun omassa verkkopankissasi.


Voit lahjoittaa haluamasi kertasumman MobilePaylla.

Sadankomitean MobilePay-tilin numero: 84857


Voit lahjoittaa kertasumman tekstiviestillä.

LAHJOITA 40 €, lähetä tekstiviesti 40 SADIS numeroon 16588

LAHJOITA 30 €, lähetä tekstiviesti 30 SADIS numeroon 16588

LAHJOITA 20 €, lähetä tekstiviesti 20 SADIS numeroon 16588


Huomio, sosiaalisen Facebookin ja Instagramin lahjoitusominaisuus poistuu heinäkuuhun 2024 mennessä. Lahjoitukset tulee tehdä 30. kesäkuuta mennessä.

Luo Facebookiin varainkeruukampanja

Pääset luomaan oman varainkeruukampanjan osoitteessa: https://www.facebook.com/fund/sadankomitea/

Voit luoda facebookissa syntymäpäivän varainkeruukampanjan, kun sinulla on syntymäpäivä ja haluat juhlia sitä kavereittesi kanssa. Voit myös tukea kohdetta koska tahansa luomalla varainkeruukampanjan voittoa tavoittelemattomalle järjestölle tai luomalla henkilökohtaisen varainkeruukampanjan.

Luo Instagramiin varainkeruukampanja

Voit luoda Instagramiin oman varainkeruukampanjan menemällä @sadankomitea profiiliin ja klikkaamalla Tuki, Lahjoita tai Support painiketta.


Jätä perinnöksi rauhaa – Tee testamentti Bertrand Russelin rahastolle

Testamentilla voit jättää perinnöksi maailmaa, jossa tehdään asiantuntevasti, intohimoisesti ja enemmän rauhaa. Pienikin lahjoitus auttaa meitä merkittävästi.

Testamenttilahjoitukset sijoitetaan Bertrand Russelin Sadankomitea rahastoon, jossa ne kasvavat ja auttavat rauhantyön tekemistä vielä pitkään. Rahasto toimii itsenäisenä nimikkorahastona Leo Mechelin säätiön yhteydessä. Rahaston hoitokunnan muodostavat Suomen Sadankomitea ry:n edustajat.

Rahaston varat sijoitetaan huolella ja sijoitusten korkotuotot käytetään rauhantyön edistämiseen. Tällä tavoin perintösi edistää rauhaa vielä monta sukupolvea tästä eteenpäin.

Keskustelemme mielellämme kanssasi, millaista omaisuutta meille voi testamentata tai millaisilla sanamuodoilla lahjoitus kannattaa kirjata meille. Hyvän hallintotavan mukaisesti emme tee tai auta tekemään itse testamentti-asiakirjoja vaan ne on hyvä tehdä aina ammattilaisen, kuten oman pankin juristin kanssa.

Testamenttiasioissa voit olla yhteydessä hallituksen puheenjohtajaan tai pääsihteeriin, heidän ajantasaiset yhteystietonsa löytyvät täältä.


Tukesi rauhantyölle on arvokkain mahdollinen lahja. Kiitos!

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Suomen Sadankomitea ry:lle 8.9.2021. Lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero RA/2021/1126.