Sadankomitea

Sadankomitea on antimilitaristinen ja puoluepoliittisesti sitoutumaton rauhanjärjestö. Sadankomitea tekee työtä, jotta Suomi olisi aktiivinen rauhan edistäjä, sillä rauha on edellytys ihmisten hyvinvoinnille. Siksi Sadankomitean mielestä yhteisiä resursseja tulee käyttää globaalien haasteiden, kuten sosiaalisen eriarvoisuuden, luonnonvarojen ehtymisen ja ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi asevarustelun sijaan. Myös Suomen turvallisuus riippuu siitä, miten näitä ongelmia onnistutaan ratkaisemaan maailmanlaajuisesti ja paikallisesti.

Vaikuttamistyömme

Sadankomitea on edistänyt osaltaan rauhaa jo vuodesta 1963. Järjestön toimintaa ohjaavia periaatteita ovat väkivallattomuus, demokratia, puolueettomuus, avoimuus ja ajankohtaisuus.

Sadankomitea osallistuu kotimaiseen ja kansainväliseen keskusteluun rauhasta ja turvallisuudesta, lobbaa päättäjiä ja toimii ulko- ja turvallisuuspoliittisena rauhan asiantuntijana. 

Sadankomiteaa kuullaan säännöllisesti eduskunnan valiokunnissa, ja Sadankomitea osallistuu valtionhallinnon työryhmiin. Poliittisen vaikuttamistyön ohella Sadankomitea järjestää seminaareja, keskustelutilaisuuksia, mielenosoituksia ja kulttuuritapahtumia sekä julkaisee suomenkielistä rauhankirjallisuutta.

Sadankomitea järjestää rauhanlähettiläskoulutuksia, joissa nuoria koulutetaan erilaisista rauhanteemoista, kuten antimilitarismi, sovittelu, asevalvonta, pasifismi, kriisinhallinta ja rauhanomainen elämäntapa.

Historia ja periaatteet

Osallistu

Lahjoittamalla olet rauhantekijä. Tukesi rauhantyölle on arvokkain mahdollinen lahja.

Aktivistina pääset tekemään selkeitä tekoja rauhanhyväksi ja auttamaan yhteistä päämäärää.

Jäsenenä pääset vaikuttamaan Sadankomitean päätöksentekoon. Jäsenyys Sadankomiteassa on kannanotto rauhan puolesta.

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajantasalla rauhanpolitiikasta ja Sadankomitean toiminnasta.