Rauhanaseman järjestöillä yhteinen joukkorahoituskampanja

Pelastetaan Rauhanaseman rauhankulttuuri!

Sadankomitea, Rauhanliitto ja Aseistakieltäytyjäliitto ovat perustaneet yhteisen joukkorahoituskampanjan Rauhanasemalaisen rauhankulttuurin pelastamiseksi. Hallitus on leikannut merkittävän osan järjestöjen valtionavuista ja se näkyy väistämättä toiminnassa. Samaan aikaan vietämme Rauhanaseman 40-vuotisjulhlavuotta.

Suomalainen rauhankulttuuri on kriisissä. Ennennäkemättömät rahoitusleikkaukset uhkaavat rauhanjärjestöjen ja Rauhanaseman toimintamahdollisuuksia. Tämän joukkorahoituskampanjan tavoite on varmistaa, että Rauhanasema voisi jatkossakin tukea rauhanjärjestöjen ja erilaisten toimintaryhmien työtä, rakennetaan vakaampi pohja ja uudistumismahdollisuudet rauhanasemalaiselle rauhankulttuurille.

Rauhanasemalla kokoontuu monia toimintaryhmiä, jotka maalaavat banderolleja, järjestävät keikkoja ja muita tapahtumia ja jopa kansainvälisiä leirejä. Aseman vakituiset toimijat tuottavat esitteitä ja rauhankirjallisuutta, podcasteja, laativat lausuntoja ja edistävät rauhankasvatusta. Toisin sanoen, he tuottavat rauhankulttuuria.

Hankkeella rahoitetaan yli 100-vuotiaan asemarakennuksen ylläpitoa ja saatetaan järjestöjen toimintaa vakaammalle pohjalle. Järjestämme esimerkiksi tukikonsertteja ja kehitämme varainhankintaa.

Sinä voit tehdä tämän mahdolliseksi, pelasta Rauhanaseman rauhankulttuuri!

Lahjoita joukkorahoituskampanjaan täällä.

Kampanja toteutetaan Kansan sivistysrahaston Kulttuurilahja -hankkeena. Kulttuurilahjaan lahjoitetun summan päälle Kansan sivistysrahasto antaa 20 % lisää rahaa. Tällöin jokaista lahjoittamaasi kymmentä euroa kohden saammekin 12 euroa lahjoitusta. Jokainen lahjoitettu euro auttaa siis hieman enemmän.