Sadankomitean rauhanpalkinto Sovittelufoorumille

Rauhanjärjestö Suomen Sadankomitean vuoden 2010 rauhanpalkinnon saa Sovittelufoorumi. Puheenjohtaja Teuri Brunila ottaa palkinnon vastaan Sadankomitean ja taiteilijayhdistys Kiilan yhteisessä itsenäisyyspäivän matineassa Cafe Mascotissa 6.12. Tilaisuus on avoin yleisötilaisuus, johon myös tiedotusvälineet ovat tervetulleita. Tilaisuus alkaa klo 15.

Sadankomitean rauhanpalkinto luovutetaan tänä vuonna Sovittelufoorumille kiitokseksi ja kannustukseksi pitkäjänteisestä toiminnasta sovittelun edistämiseksi ja konfliktinratkaisumenetelmien kehittämiseksi.

Palkinto on erityisen ajankohtainen, sillä työ erilaisten arkisten ja monimutkaisempien konfliktien ratkaisemiseksi on tärkeätä yhteiskunnan arjen rauhan ja turvallisuuden edistämiseksi. Paljon arvokasta työtä on tehty kouluissa ja työpaikoilla.

– Otamme kiitollisuutta tuntien vastaan Sadankomitean rauhanpalkinnon. Suomen sovittelufoorumin päämääränä on saattaa sovittelu ratkaisumenetelmäksi

konfliktien ja ihmissuhdeongelmien käsittelyssä. Sovittelu on tulevaisuuteen suuntautuvaa toimintaa, jossa konfliktin osapuolet itse löytävät pysyvän myönteisen ratkaisun. Tämä huomionosoitus on meille hyvin tärkeä tehtävässämme rakentaa sovittelevaa yhteiskuntaa ja maailmaa toteaa Sovittelufoorumin puheenjohtaja Teuri Brunila.


Lisätietoja:
Sadankomitean pääsihteeri Eekku Aromaa 040 583 1142

Sovittelufoorumin puheenjohtaja Teuri Brunila 0400 110 440

Sadankomitea on antanut rauhanpalkinnon vuodesta 1978 alkaen. Palkintona on tänä vuonna keraamikko Miia Kallion Rauhanlaiva. Sadankomitean rauhanpalkinnon ovat viime vuosina saaneet muun muassa Siemenpuu-säätiö, Kansanedustaja Jakob Söderman, arkkipiispa Jukka Paarma, Suomen Attac, toimittaja Elina Sana, Reilun kaupan edistämisyhdistys ja presidentti Mauno Koivisto.