JO 20. RAUHANLAIVA SEILAA MAAILMALLE 6.12. KLO 14

Sadankomitea myöntää vuosittain rauhanpalkinnon suomalaiselle taholle, joka on työllään edistänyt väkivallattomuuden periaatteen toteutumista maailmassa. Palkinnon saajissa on ollut niin rauhantyöllä kunnostautuneita kansalaisjärjestöjä ja aktivisteja kuin vastuullisia päättäjiäkin. Sadankomitean rauhanpalkinto on luovutettu joulukuussa jo yli neljän vuosikymmenen ajan. Viimeisimmät palkinnon ovat saaneet: Antti Kuronen (2019), Jarna Petman (2018), Radinet-hanke (2017), Kyyjärven kunta (2016), Sakari Timonen (2015), Suomen EAPPI –ohjelma (2014), Tarja Halonen (2013), Vapaa liikkuvuus (2012), Kassandra ja Ritva Siikala (2011) ja Sovittelufoorum (2010).

Perinteisesti itsenäisyyspäivänä on juhlistettu suomalaista rauhan perinnettä ja jaettu Sadankomitean rauhanpalkinto yleisötilaisuudessa. Tänä vuonna elämme poikkeuksellista vuotta, mutta koemme erityisen tärkeäksi pitää kiinni perinteestä jakaa rauhanpalkinto. Nyt on panostettava inhimilliseen turvallisuuteen asevarustelun sijasta. Toivomme teidän kaikkien liittyvän mukaan virtuaalisesti. 

Vuoden 2020 rauhanpalkinnon saaja julkistetaan suorassa lähetyksessä Sadankomitena Youtube-kanavalla sunnuntaina 6.12. klo 14 alkaen. Tilaisuudessa Sadankomitean puheenjohtaja Kaisu Kinnunen luovuttaa vuoden 2020 rauhanpalkinnon, rauhanlähettiläät kertovat koulutuksen merkityksestä ja Samuli Putro ilahduttaa lumoavalla musiikillaan.

Vuodesta 2001 rauhanpalkinto on ollut keraamikkotaiteilija Miia Kallion Rauhanlaiva. Tämä on siis 20. rauhanlaiva, joka seilaa maailmalle. Kaikki laivat on tehty 20 vuotta samaan kipsimuottiin, mikä antaa niille yhtenäisen ja perinteisen pohjan. Loput työvaiheet tehdään yksilöllisesti käsin rakentamalla, joten jokainen laiva on kuitenkin ainutlaatuinen.

Rauhanpalkinnon lisäksi haluamme nostaa esille Sadankomitean järjestämän rauhanlähettiläskoulutuksen merkitystä. Rauhanlähettiläskoulutus tarjoaa nuorille osaamista rauhanpolitiikasta ja -työstä. Se kannustaa aktiiviseen kansalaisuuteen, epäkohtiin puuttumiseen ja rauhan edistämiseen. Rauhanlähettiläskoulutus on ollut tauolla tämän vuoden, mutta ensi vuonna käynnistetään verkkokoulutuksen pilotti. Uudistuneesta koulutuksesta voit lukea uutisesta. Tilaisuuden aikana kerätty tuotto käytetään rauhanlähettiläskoulutuksen mahdollistamiseen yhä useammalle. 

Tule kanssamme virittäytymään itsenäisyyspäivän tunnelmaan, jännittämään rauhanpalkinnon saajaa, inspiroitumaan puheista ja nauttimaan musiikista.

Tilaisuus striimataan suorana Sadankomitean Youtube-kanavalle. Käy tilaamassa kanava jo valmiiksi! Voit myös ilmoittautua Facebook-tapahtumaan ja saat ajantasaista tietoa tapahtumasta.

Lämpimästi tervetuloa linjoille!