www.sadankomitea.fi

Sadankomitea on pasifistinen ja antimilitaristinen rauhanjärjestö, jolle rauha on ainoa ratkaisu.

Sadankomitea on antimilitaristinen ja puoluepoliittisesti sitoutumaton rauhanjärjestö. Teemme työtä, jotta Suomi olisi aktiivinen rauhan edistäjä, sillä rauha on edellytys ihmisten hyvinvoinnille. Sadankomitean mielestä yhteisiä resursseja tulee käyttää globaalien haasteiden, kuten sosiaalisen eriarvoisuuden ja ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi asevarustelun sijaan. Suomenkin turvallisuus riippuu siitä, miten näitä ongelmia onnistutaan ratkaisemaan maailmanlaajuisesti ja paikallisesti.

Rauhantyössä tärkeintä on edistää rauhanomaisia keinoja konfliktien ehkäisemiseksi ja ratkaisemiseksi. Ihmisten mieliin on iskostettu vääränlainen turvallisuuden käsitys, jossa aseistuksella luodaan turvaa. Turvallisuuspolitiikan suuri kysymys on halutaanko varautua rauhaan vai sotaan. Sotaan varautuminen saattaa johtaa myös sen syntymiseen.

Hakuaika vuoden 2018 rauhanlähettiläs-koulutukseen on päättynyt. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnoista maanantaina 26.3. Kysymykset ja muut yhteydenotot voi lähettää järjestökoordinaattori Minna Vähäsalolle minna.vahasalo (a) sadankomitea.fi. Voit myös soittaa 040 167 96 60 (tavoitettavissa ma-ke klo 11-17). Rauhanlähettiläs-koulutuksen pääsivulle.
 

10.04.2018 - 17:00 to 18:00

Sadankomitean sääntömääräinen kevätkokous pidetään tiistaina 10.4. klo 17.00 Rauhanasemalla osoitteessa Veturitori 3, 00520 Helsinki.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat; hyväksytään vuoden 2017 tilinpäätös ja toimintakertomus.

"Kohdatessamme hiljaista hyväksyntää väkivaltaisuudelle omissa liikkeissämme ei riitä, että tuomitsemme sen jakamalla väkivallattomuutta ylistävän sitaatin Martin Luther Kingiltä tai Mahatma Gandhilta. Väkivallaton vastarinta innostaa ihmisiä vain, jos se on aidosti uskottava vaihtoehto väkivaltaiselle toiminnalle. Parhaiten tuomme tämän vaihtoehdon esiin näyttämällä esimerkkiä ja toimimalla itse." Juho Matinlauri pohtii blogissaan keskeistä Sadankomitean toiminnan periaatetta, väkivallattomuutta.

Rauhantyö näyttää siltä kuin tekijänsä, ja juuri sinun intoasi ja taitojasi tarvitaan. Sadankomitean toimintaan ovat tervetulleita mukaan kaikki kiinnostuneet, ja 50-vuotiaan järjestön jäsenkirjo onkin varsin laaja. Jäsenyys ja toimintaan osallistuminen voivat kulkea käsi kädessä, mutta voit myös osallistua kaikkeen toimintaan liittymättä jäseneksi tai olla jäsen yksinkertaisesti kannattaaksesi rauhantyötä. Valinta on sinun! Sadankomitealla on kuitenkin tarjota monenlaista kiinnostavaa tekemistä heille, jotka haluavat tehdä konkreettisia tekoja rauhan eteen.

Tilaa uutiskirje

 
Sadankomitean uutiskirjeestä saat kuukausittain tietoa ajankohtaisesta rauhantyöstä Suomessa ja maailmalla sekä tulevista tapahtumista.
 
* Vaadittu tieto

Helsingissä sijaitsevaa Rauhanasemaa on sanottu Itä-Pasilan kauneimmaksi rakennukseksi. Se on vanha puuasema, joka on tänäpäivänä rauhantyön toimintakeskus ja kaikille avoin kokous- ja juhlapaikka.

www.rauhanasema.fi

Instagram

Instagram

Minulle Sadankomitea on suunnannäyttäjä ja esimerkki hyvästä yhteiskuntavaikuttamisesta. Rauha on pohja niin yhteiskunnan kuin ihmisenkin kehitykselle. Rauhantyön onnistuminen määrittää sen, mistä tulevaisuudessa kiistellään ja mihin suunnataan voimavaroja. Ovatko samat konfliktit vielä ajankohtaisia silloin, vai onnistutaanko yhteistyöhön, joka yhdistää koko ihmiskunnan taistelemaan esimerkiksi ilmastonmuutosta vastaan.

Tammikuussa valtioneuvoston yleisistunnossa hyväksyttiin hallituksen esitys eduskunnalle tiedustelulaeista. Lakipakettia on valmisteltu pitkään, mutta edelleen siinä on merkittäviä ongelmia, kirjoittaa blogissaan Sadankomitean puheenjohtaja Timo Mielonen. Kirjoituksessa hän erittelee viisi keskeistä ongelmaa tiedustelulaeissa.

Rauhanjärjestöt Rauhanliitto ja Sadankomitea ovat tehneet tänään 23.1. kantelun valtioneuvoston oikeuskanslerille. Ne pyytävät oikeuskansleria tutkimaan, ovatko valtioneuvoston Patria Land Systemsille myöntämät asevientiluvat Arabiemiraatteihin lainmukaisia. ”Kantelulla oikeukanslerille haluamme selvittää, onko hallitus toiminut lainmukaisesti ja ottanut vaadittavalla tavalla huomioon Suomen kansainväliset sitomukset myöntäessään vientilupia sotaan osallistuvaan maahan”, Rauhanliiton toiminnanjohtaja Laura Lodenius toteaa.

Tietoa aseidenriisunnasta

Sadankomitea tekee työtä aseidenriisunnan edistämiseksi monissa eri kampanjoissa. Tälle linkkilistalle on koostettu aseidenriisuntatietoa sekä suomeksi että englanniksi.

Linkkilistaan...