www.sadankomitea.fi

Sadankomitea on pasifistinen ja antimilitaristinen rauhanjärjestö, jolle rauha on ainoa ratkaisu.

Sadankomitea on antimilitaristinen ja puoluepoliittisesti sitoutumaton rauhanjärjestö. Sadankomitea tekee työtä, jotta Suomi olisi aktiivinen rauhan edistäjä, sillä rauha on edellytys ihmisten hyvinvoinnille. Siksi Sadankomitean mielestä yhteisiä resursseja tulee käyttää globaalien haasteiden, kuten sosiaalisen eriarvoisuuden, luonnonvarojen ehtymisen ja ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi asevarustelun sijaan. Myös Suomen turvallisuus riippuu siitä, miten näitä ongelmia onnistutaan ratkaisemaan maailmanlaajuisesti ja paikallisesti. Sadankomitea on edistänyt osaltaan rauhaa jo vuodesta 1963.

Aloitettiin viidennen luokan kanssa Euroopan maantiedettä. Jaoin kaikille tyhjät kartat, joissa oli valtioiden rajat ja käskin ihan vaan kartastosta etsiä ja kirjoittaa maat oikeille kohdilleen, jotta saataisiin vähän tuntumaa siitä, että mitä kaikkea Eurooppaan kuuluu.

Vähän ajan päästä eräs poika, jonka perhe on Kosovon albaaneja viittasi ja sanoi: "En voi kirjoittaa tätä Serbiaa, koska ne on meidän vihollisia." Opettaja kertoo 100 rauhantekoa -kampanjasta, kuinka toimi tilanteessa.

Teatteri Jurkan ensi-illassa to 23.2.2017 nähdään Tuomo Railon Anders B., joka kertoo Utøyan tragediasta ja sen tekijästä. Esitys johdattaa katsojansa käsittelemään valloilleen päästetyn superegon voimaa. Hypnoottisen mukaansatempaava monologi ravistelee ja herättää ajattelemaan rohkaisten toimintaan rauhan puolesta.

01.04.2017 - 09:00 to 02.04.2017 - 18:00

Suomen sosiaalifoorumissa etsitään seminaarien, paneelikeskustelujen, työpajojen, teatterin, valokuvataiteen ja musiikin voimalla inhimillisiä vaihtoehtoja vallitsevalle uusliberalistiselle politiikalle sekä ratkaisuehdotuksia Suomen ja maailman ongelmiin.

Rauhantyö tänään on paljon muutakin kuin sodan vastustamista. Se on demokratian puolustamista, erilaisuuden kunnioittamista ja hyväksymistä. Rauhantyö on sellaisen yhteiskunnan rakentamista, missä kaikilla on turvallista elää. Tämä on hyvin kokonaisvaltainen missio. Aseteollisuuden ja sotien vastustaminen on myös osa sitä tänäkin päivänä. Ne ovat yksiä maailman suurimmista epäkohdista, mutta se sisältää paljon muutakin.

Rauhantyö näyttää siltä kuin tekijänsä, ja juuri sinun intoasi ja taitojasi tarvitaan. Sadankomitean toimintaan ovat tervetulleita mukaan kaikki kiinnostuneet, ja 50-vuotiaan järjestön jäsenkirjo onkin varsin laaja. Jäsenyys ja toimintaan osallistuminen voivat kulkea käsi kädessä, mutta voit myös osallistua kaikkeen toimintaan liittymättä jäseneksi tai olla jäsen yksinkertaisesti kannattaaksesi rauhantyötä. Valinta on sinun! Sadankomitealla on kuitenkin tarjota monenlaista kiinnostavaa tekemistä heille, jotka haluavat tehdä konkreettisia tekoja rauhan eteen.

Tilaa uutiskirje

 
Sadankomitean uutiskirjeestä saat kuukausittain tietoa ajankohtaisesta rauhantyöstä Suomessa ja maailmalla sekä tulevista tapahtumista.
 
* Vaadittu tieto

Helsingissä sijaitsevaa Rauhanasemaa on sanottu Itä-Pasilan kauneimmaksi rakennukseksi. Se on vanha puuasema, joka on tänäpäivänä rauhantyön toimintakeskus ja kaikille avoin kokous- ja juhlapaikka.

www.rauhanasema.fi

Instagram

Instagram

Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisten asema puolustusvoimissa nousi kuumaksi puheenaiheeksi tammi–helmikuun vaihteessa. Kaksoiskansalaisten rekrytoinnin kieltävän ohjeistuksen löytyminen puolustusvoimista olisikin todellinen paukku, sillä ohjeistus olisi muun muassa perustuslain ja yhdenvertaisuuslain vastainen. Ohjeistuksen etsimisen sijaan oleellisempi kysymys on se, toimiiko puolustusvoimat kaikissa tilanteissa sitä koskevien lakien, mukaan lukien perustus- ja yhdenvertaisuuslain, mukaisesti?

Suomen suunnittelemat toimet YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi ovat pitkälti hallitusohjelman toisinto. Hallitukselle tarjottiin mahdollisuus luoda hallituskaudet ylittäviä menettelytapoja ja toimia, joilla olisi turvattu kestävän kehityksen toteutuminen. Sen sijaan tuore kansallinen toimeenpanosuunnitelma on kunnianhimoton ja lyhytnäköinen, arvioivat Agenda 2030 -ohjelman toimeenpanoa seuraavat kansalaisjärjestöt.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta Suomen itsenäistymisestä ja 110 vuotta suomalaisen rauhanliikkeen synnystä – juhlinnan arvoisia merkkipaaluja molemmat. Näihin liittyen myös Sadankomitea järjestää toimintaa vuonna 2017.

Kalle-Pekka Hietala esittelee Sadankomitean hallituksen blogissa vuoden toimintaa ja tarjoaa vinkkejä itse kunkin rauhantyöhön.

Tietoa aseidenriisunnasta

Sadankomitea tekee työtä aseidenriisunnan edistämiseksi monissa eri kampanjoissa. Tälle linkkilistalle on koostettu aseidenriisuntatietoa sekä suomeksi että englanniksi.

Linkkilistaan...