Viestintäharjoittelu Sadankomiteassa

Olin harjoittelussa Sadankomiteassa heinä-elokuussa 2016. Ennen harjoittelua en tiennyt Sadankomiteasta kovin paljon, mutta etsiessäni harjoittelupaikkaa kiinnostuin Sadankomitean tekemästä työstä aseistariisunnan ja vaikuttamistyön saralla.

Harjoittelussa pääsinkin työskentelemään monipuolisesti itseäni kiinnostavien aiheiden parissa. Työtehtäviini kuuluivat esimerkiksi sosiaalisen median ja nettisivujen päivittäminen, kesätapahtumiin liittyvä viestintä, Sadankomitean toiminnan esitteleminen festareilla ja Pax-lehteen ja blogiin kirjoittaminen. Lisäksi avustin uutiskirjeen laatimisessa ja Pax-piknikien järjestämisessä. Työtehtävien myötä sain kattavan kuvan suomalaisesta rauhantyöstä, mutta tutustuin samalla myös kansainväliseen toimintaan ja yhteistyöhön.

Opin paljon uutta järjestötoiminnasta, viestinnästä ja vaikuttamistyöstä. Mieluisimpina työtehtävinä koin sosiaalisen median päivittämisen ja uutiskirjeen laatimisen. Tehtävät vaativat nopeaa reagointia ajankohtaisiin tapahtumiin, tiedonetsintää ja huolellista kirjallista ilmaisua, jotka koin haastavuudessaan antoisiksi.

Harjoittelu ei kuulunut opintoihini, mutta siitä on ollut silti paljon hyötyä. Tällä hetkellä kirjoitan gradua autonomisista aseista, ja harjoittelun aikana pystyin jo tekemään taustatyötä ja perehtymään aiheeseen, sillä kirjoitin niistä myös Pax-lehteen. Sain lisäksi arvokasta kokemusta järjestöviestinnästä ja opin paljon esimerkiksi sosiaalisen median käyttämisestä vaikuttamistyössä.

Tein pääosin etätyötä, mikä sopi minulle todella hyvin ja voin suositella sitä lämpimästi, jos harjoittelu Sadankomiteassa kiinnostaa, mutta ei ole mahdollisuutta esimerkiksi asua pääkaupunkiseudulla. Vaikka en viettänyt kovin paljon aikaa Rauhanasemalla, koin sen mukavaksi työyhteisöksi, johon harjoittelijan on helppo tulla mukaan.

Hanna, viestintäharjoittelu (heinä – elokuu)

Lisätietoja työharjoittelusta ja tet-jaksosta Sadankomiteassa