Kirjoittajahaku: nuorten ääni kuuluviin Euroopan unionissa!

Projektin paikat on täytetty. Kiitos kaikille kiinnostuneille!

Oletko 18–35 –vuotias? 

Onko sinulla sanottavaa Euroopan unionin turvallisuudesta, rauhasta tai ulkosuhteista?  

Haluaisitko kehittyä kirjoittajana ja oppia vaikuttavan viestinnän tekemisestä? 

Nyt sinulla on tilaisuus kehittää asiantuntemustasi rauhanalan kysymyksissä ja vaikuttaa turvallisuuspoliittiseen keskusteluun.   

Ulkoministeriön rahoittamassa Eurooppatiedottamisen hankkeessa Nuoret rakentamassa Euroopan unionin globaalia tulevaisuutta tuodaan esiin nuorten näkemyksiä EU:n turvallisuudesta, rauhasta ja ulkosuhteista.  

Löydät tältä sivulta tietoa projektin sisällöstä ja ilmoittautumisohjeet.  

Blogitekstien kirjoittamiskoulutus 

Hankkeeseen osallistuvat henkilöt kirjoittavat syksyn 2022 aikana teemaan sopivasta aiheesta blogitekstin valitsemaansa kanavaan ja lisäksi kaikki tekstit julkaistaan Sadankomitean verkkosivuilla. Blogiteksteille tehdään markkinointisuunnitelma ja käytössäsi ovat myös kaikki meidän kanavamme. Viestinnän ammattilainen antaa sinulle palautetta blogitekstistä ja auttaa sinua editoimaan sen julkaisukuntoon. 

Järjestämme orientaatiowebinaarin 6.9. Zoomissa sekä työpajapäivän 23.9. Tampereella, jossa EU-asioihin ja viestintään perehtyneet kouluttajat opastavat EU-politiikan tematiikasta ja käytännön kirjoittamisprosessista.  

Et tarvitse erityistä osaamista blogien kirjoittamisesta tai aiempaa tietämystä EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikasta – saat kaikki tarvittavat tiedot hankkeen aikana. Tärkeintä on kiinnostus vaikuttaa ja halu oppia! 

Podcastien tuottaminen  

Hankkeessa tuotetaan kaksi podcastia, joissa osallistujien joukosta valittavat vapaaehtoiset keskustelevat blogiensa aiheista ja kertovat omista ajatuksistaan. Osallistuminen podcastien tekoon tarjoaa tilaisuuden syventyä turvallisuuden ja rauhan kysymyksiin muiden nuorten kanssa ja oppia yhdessä podcastien tekemisestä. 

Keskustelutilaisuus  

Loppuvuodesta järjestetään keskustelutilaisuus, jossa nuoret pääsevät kertomaan omia ajatuksiaan ja keskustelemaan EU:n asioissa mukana olevien päättäjien ja virkahenkilöiden kanssa. Osallistuminen on vapaaehtoista, mutta ehdottomasti suositeltavaa! Lopullinen aikataulu tarkentuu myöhemmin.  

Hankkeen sisältö ja aikataulu  

Osallistuja sitoutuu alla olevaan aikatauluun. 

6.9. klo 17–18 Orientaatiowebinaari Zoomissa  

Orientaatiowebinaarissa osallistujat saavat perustiedot projektista, kuten blogitekstien kirjoittamisesta ja niiden julkaisusta. 

23.9. klo 14–18 Koulutustyöpajat Tampereella 

Ensimmäisessä työpajassa (klo 14.10–15.30) EU:n ulkosuhteisiin perehtynyt asiantuntija tarjoaa nuorille tietotaitoa hankkeen sisällöstä ja siten valmiuksia ja varmuutta käsitellä EU:n ulkosuhteita nuorten, rauhantyön ja turvallisuuspolitiikan näkökulmista.  

Toisessa työpajassa (klo 16–17.30) tiedeviestinnän ammattilainen opettaa nuorille tieteen popularisoinnista sekä siihen sopivista viestinnän kanavista. Työpaja antaa nuorille työkaluja kiinnostavien julkaisujen tuottamiseen, ja siihen osallistuvat nuoret saavat työpajassa oppia hankkeen blogitekstien kirjoittamiseen.  

13.10. Blogitekstien deadline 

Loka-marraskuu: podcastien tuotanto (osallistuminen vapaaehtoista) 

Marras-joulukuu: keskustelutilaisuus (osallistuminen vapaaehtoista) 

Palkkio ja korvaukset 

Blogiteksteistä maksetaan 100 euron palkkio. Podcastin tuotantoon osallistuville nuorille maksetaan 100 euron palkkio. Korvaamme osallistujien matkakulut Tampereen koulutustyöpajaan ja podcastien äänittämiseen kuitteja vastaan. 

Ilmoittautuminen 

Ilmoittaudu mukaan 31.8. mennessä lähettämällä vapaamuotoinen sähköposti viestintäkoordinaattori Valeria Vasaralle. (valeria.vasara@sadankomitea.fi) Voit kertoa alustavasti viestissäsi, jos myös podcastin tekeminen kiinnostaisi sinua.  

Kirjoittajat solmivat julkaisusopimuksen Sadankomitean kanssa. Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.  

Tervetuloa mukaan! 

Lisätietoja:  

Valeria Vasara, valeria.vasara@sadankomitea.fi 

puh. 040 1679660