Maailma Kylässä 2022: Aserahat > Ilmastoteot

Maailma Kylässä 2022: Aserahat > Ilmastoteot

28.5.2022 klo 18:25-18:55 
Tiivistämö, Helsinki (Suvilahden kulttuuri- ja tapahtuma-alue), Sörnäisten rantatie 22 

Rauhanjärjestöt Sadankomitea, Rauhanliitto, Aseistakieltäytyjäliitto ja Rauhanpuolustajat ovat mukana Fingon tuottamilla kestävän kehityksen Maailma Kylässä -festivaaleilla, jotka järjestetään Helsingissä ja verkossa 23.5.–29.5.2022. 

Festivaalin teemana on tänä vuonna planeettamme rajat. Rauhanjärjestöt esittävät lauantaina 28.5. klo 18:25-18:55 Suvilahden Tiivistämöllä turvallisuus- ja ilmastokysymyksiin keskittyvän puheohjelman Aserahat > Ilmastoteot.    

Niin maailmalla kun Suomessa kasvatetaan sotilasmenoja ja panostetaan asevaraiseen turvallisuuteen yhä voimakkaammin. Ovatko nämä investoinnit kuitenkin pois esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjunnasta tai pandemian kaltaisten globaalien uhkien hoitamisesta? Turvaammeko tulevaisuutemme aseilla? Mistä satsaukset ilmastotekoihin? Voimmeko me – sinä ja minä – vaikuttaa turvallisuuden ja tulevaisuuden priorisointeihin? 

Lavalle keskustelemaan nousevat kestävän rauhan ja turvallisuuden edistämiseen keskittyvän ajatushautomo SaferGloben johtaja Maria Mekri ja Sadankomitean pääsihteeri Jarmo Pykälä. Keskustelun vetää Rauhanliiton toiminnanjohtaja Laura Lodenius.

Keskustelun alussa kuullaan videopuheenvuorot Tukholman Rauhantutkimuslaitos SIPRIn johtajalta Dan Smithiltä ja European Network Against Arms Trade (ENAAT) -verkoston Laëtitia Sédoulta liittyen sotilasmenoihin, asevaraiseen turvallisuuteen sekä ilmastotekoihin. 

Keskustelu käydään suomeksi, mutta videopuheenvuorot ovat englanniksi. Ohjelmaa voi seurata paikan päällä Tiivistämössä tai suoran striimin kautta festivaalin verkkosivuilta.  

Maailma kylässä 23.5.–29.5.2022  

Helsinki & maailmakylassa.fi 

Aserahat > Ilmastoteot – Maailma kylässä -festivaali (maailmakylassa.fi)