ICAN Finland perustettiin Helsingissä 25.4.

Tänä vuonna tulee 70 vuotta siitä, kun atomipommeja käytettiin siviiliväestöä vastaan Hiroshimassa ja Nagasakissa. Ydinaseet ja niiden muodostama uhka ihmiskunnalle on hyvin ajankohtainen aihe monestakin syystä. Lähiaikoina alkaa YK:ssa mm. ydinsulkusopimuksen tarkastelukonferenssi, ja kansalaisyhteiskunta ja järjestöt ympäri maailmaa tekevät työtä, jotta ydinaseet ja niillä uhkaaminen vihdoin saataisiin kiellettyä.

Rauhanjärjestöt ja henkilöaktiivit Suomessa päättivät perustaa ICAN Finland -verkoston 25.4.2015 yhdistääkseen voimansa ydinaseriisunnan edistämiseksi. Perustamistilaisuus pidettiin Suomen sosiaalifoorumin yhteydessä Helsingin ruotsinkielisellä työväenopistolla Arbiksella (Dagmarinkatu 3, Helsinki) klo 10 – 11.30. Mukana oli joukko tavoitteeseen sitoutuneita järjestöjä ja yksityishenkilöitä.

ICAN Finland -verkoston tarkoitus on kerätä yhteen suomalaiset ICANin tavoitteiden edistämiseen sitoutuneet kansalaisjärjestöt ja aktiivit. ICAN Finlandin tavoitteena on ylläpitää ydinasevastaista julkista keskustelua ja koordinoida hankkeita, tapahtumia ja muuta toimintaa ydinaseriisuntateeman ympärillä.

Lisätietoja:

ICAN Finland Facebookissa
Kansainvälinen ICAN-kampanjaverkosto (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons)