HelsinkiCalling -mielenosoitus

15.07.2018 - 12:00

Mielenosoitus kokoontuu Kaisaniemen kentällä sunnuntaina 15.7. klo 12.00 alkaen. Marssi Senaatintorille lähtee klo 13.00 ja puheet Senaatintorila alkavat klo 14.30.

Mielenosoituksen tarkoituksena on nostaa näyttävästi esiin sanan- ja lehdistönvapautta, kansainvälistä turvallisuutta, kansainvälistä monenkeskistä yhteistyötä ja ympäristönsuojelua - aiheita, joita Putin ja Trump puheissaan välttelevät ja teoissaan laiminlyövät.

Helsinki Calling -mielenosoituksen puhujiksi ovat tulossa muun muassa kirjailija Sofi Oksanen, Euroopan parlamentin varapuheenjohtaja Heidi Hautala, Suomi-Syyria Ystävyysseuran puheenjohtaja Mania al-Khatib, yrittäjä Peter Vesterbacka, ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin Suomen osaston toiminnanjohtaja Frank Johansson, yhdysvaltalainen ihmisoikeusjuristi Ty Wesley Cobb ja ukrainalainen demokratian puolestapuhuja Gennadiy Naumov.

Tällä hetkellä muita vahvistettuja puhujia ovat muun muassa Abdirahim “Husu” Hussein, Polina Kovaleva, Viima Lampinen, Kaari Mattila, Jukka Mallinen, Faith Mkwesha ja Veera Tyhtilä. Puhujalista täydentyy vielä ennen mielenilmausta.

Mielenilmauksen on kutsunut koolle yli sadasta vapaaehtoisista koostuva kansalaisverkosto nimeltään Helsinki for Human Rights.