Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposium

23.08.2019 - 23.08.2019

Rotuaari, Oulu

Sadankomitea on mukana Oulun juhlaviikoilla järjestettävässä Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposiumissa perjantaina 23.8.2019 Rotuaarin aukiolla. Sadankomitean varapuheenjohtaja Nora Luoma osallistuu paneelikeskusteluun aiheesta Nuoret! Nyt, prkl! ja meidät löytää myös kansalaistorilta klo 14-18.


Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposium

Rotuaari, 23.8. klo 14-18

Ilmakitaransoiton MM-kisat ja Oulun juhlaviikot järjestävät 23. elokuuta 2019 Oulussa toista kertaa Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposiumin. Teemoinamme on tänä vuonna kiertotalous sekä nuorten näkökulma. Tapahtuma yhdistää tietoon tunteita koskettavaa kulttuuria ja karnevaalia. Kaiken kansan tapahtumassa etsitään käytännön ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi niin tieteen ja taiteen näkökulmista kuin uusien ideoiden etsimisessä.

Ohjelma

14.00 Tervetuloa
14.05 Puhujavieras Doc. Ph.D. Nønne Prisle (in English)
14.30 Paneelikeskustelu: Nuoret! Nyt, prkl!
15.20 Puhujavieras eurooppaministeri Tytti Tuppurainen
15.45 Paneelikeskustelu: Kiertotalous, tule ja pelasta?
16.30 Pirjo Yli-Maunula: La Mer (tanssisoolo teoksesta The Secret Garden)
16.40 Maailman pelastava ideakilpailu: finaali
17.30 Musiikkia: Ylva Haru
18.00 Kiitos

Ilmakitaransoiton MM-kisafinaalia edeltävä symposiumi sekoittaa kulttuuria, tiedettä ja päätöksentekoa. Rotuaarin aukiolla kuullaan ja nähdään muun muassa mielenkiintoisia keskustelijoita, sekä taide-esityksiä. Tapahtuman juontaa Kati Jurkko.

Päivän ensimmäisessä paneelissa ruoditaan nuorten vaikuttamismahdollisuuksia. Nuorisopanelisteina edustavat Nuorisovaltuusto ONE:n Kalle Kääriäinen, Sadankomitean Nora Luoma, vihreiden Riikka Karppinen sekä AIESEC:in Hilla Mettovaara.

Toisessa paneelikeskustelussa etsitään omakohtaisia ratkaisuja maailmanrauhan edistämiseksi ja ilmastoahdistuksen pysäyttämiseksi. Mukana keskustelemassa ovat lumilautailija Antti Autti, ilmastoasiantuntija Oras Tynkkynen, Oulun Energian Heikki Harju-Autti ja näyttelijä Terhi Suorlahti.