Ennakkotilaa nyt Sadiksen ainutlaatuinen 60-vuotispaita

Sadankomitean 60-vuotisen taipaleen kunniaksi päätimme teettää college-paidan erityisellä juhlaprintillä. Printin suunnitteli lappeenrantalainen taiteilija Lulu Ringvall. Ringvallin töissä inspiraation lähteenä toimii usein luonto, niin myös tässä Sadiksen juhlaprintissä.

Luonnosta inspiroituneessa printissä sinivuokot muodostavat rauhanmerkin. Kuvan muoto ja värit muistuttavat myös itse planeettaamme. Paita on ilmestynyt Sadiksen kauppaan ennakkotilattavaksi.

Paita on unisex-mallinen laadukas college. Se on valmistettu GOTS-sertifioidusta luomupuuvillasta ja vahvistettu kierrätyspolyesterilla. Printti painetaan ekologisella Waterbased Ink -seripainotekniikalla.

Vastuullisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Paidalla on neljä erilaista sertifiointia. GOTS, eli Global Organic Textile Standard on maailman tunnetuin vastuullisen tekstiiliteollisuuden sertifikaatti. Se takaa luonnonmukaisen puuvillan kasvatuksen ilman GMO-siemeniä. Sertifiointi takaa myös viljelijöille ja työntekijöille turvallisen tuotannon ilman haitallisia kemiallisia aineita missään tuotantoketjun vaiheessa.

Fair Wear sertifikaatin avulla valvotaan vaateteollisuuden työoloja koko tuotantoprosessin ajan. Tavoitteena on muun muassa jokaiselle työntekijälle turvalliset työolot, kohtuulliset työajat sekä oikeasti elämiseen riittävä palkka. Fair Wear -sertifioinnin vaatteessa tarkoittaa myös, että lapsityövoimaa ei ole käytetty.

PETA-sertifikaatti tarkoittaa, että vaatteen ja sen raaka-aineiden valmistuksessa ei tehdä eläinkokeita tai käytetä mitään eläinperäistä. PETA on todennut paidan täysin vegaaniseksi.

OCS, eli Organic 100 Content Standard -sertifikaatti varmistaa, että tuotteen materiaalista 95–100 % on luonnonmukaista. OCS seuraa raaka-aineiden matkaa puuvillapelloilta vaatteeksi.

Paitaa on mahdollista tilata ennakkoon elokuun 2023 ajan. Tällä tietoa tätä paitaa tullaan painamaan vain tämä yksi erä, joten tilaus kannattaa tehdä nyt. Hintaa paidalle tulee 60 euroa (sekä postikulut).

1 – Mittaa lempicollegepaitasi (mittakuvan kohdista a ja b )


2 – Vertaa mittoja kokotaulukkoon


3 – Valitse koko mittataulukon mukaan. Jos olet rajakokoa, kannattaa aina valita mieluummin suurempi kuin pienempi koko. Kaikilla vaatteilla (myös paremmista materiaaleista valmistetuilla) on taipumusta hieman kutistua, kun vaatetta pestään useamman kerran.