Hävittäjähankinnoista huolestuneiden vetoomus luovutetaan eduskunnalle

Kymmenien miljardien eurojen hävittäjäkonehankinnoista, joita puolustusvoimat paraikaa selvittää, tehdään lopullinen päätös vuonna 2021. Kansainväliset aseteollisuuden lobbarit käyvät tiuhaan Suomessa ja tekevät suurin panoksin vaikuttamistyötään. Vähemmän on käyty avointa kriittistä kansalaiskeskustelua kaupoista, siitä mistä rahat niihin otetaan ja näihin liittyvistä valinnoista.   

Hävittäjähankintojen kustannuksista ja ilmastoseurauksista, mutta myös ihan kokonaisuudessaan Suomen  turvallisuuspolitiikasta huolestuneet kansalaiset ja rauhanaktiivit ovat keränneet nimiä vetoomukseen, jossa vaaditaan, että hävittäjähankinnat uudelleen arvioidaan eduskunnassa.

Vetoomus luovutetaan eduskuntaryhmille YK:n aseidenriisuntaviikolla tiistaina 22.10.2019 kello 10.30–11.00. 

Sähköisen nettiadressin lisäksi nimiä on kerätty tapahtumissa, kaduilla, turuilla ja toreilla perinteisesti paperille. Allekirjoituksia kerätään vielä maanantaihin 21.10.2019 asti. 

Vetoomuksen voi allekirjoittaa täällä. Vetoomuksen käynnistivät Sadankomitean, Rauhanliiton, Rauhanpuolustajien ja Oulun sekä Joensuun rauhanryhmien aktiivit.