Allekirjoita kampanjavetoomus sotilasmenoja vastaan

GDAMS 2021 -kampanjan vetoomus: Vähennetään sotilasmenoja, puolustetaan ihmisiä ja planeettaamme

Tulkaa kanssamme vaatimaan valtionjohtoja ympäri maailmaa vähentämään sotilasmenojaan. Jos olette mukana jossakin kansalaisjärjestössä tai toimintaryhmässä, haluaisimme myös heidät mukaan kannattamaan asiaamme!

Vuonna 2019 sotilasmenoihin käytettiin maailmassa yli 1,92 biljoonaa dollaria, luvun ollessa korkein sitten kylmän sodan päättymisen jälkeen. Vuoteen 2018 verrattuna sotilasmenot kasvoivat 3,6 prosenttia. Kansallisen turvallisuuden nimissä alati kasvavat varustelujen tasot ovat todistaneet olevansa täysin kyvyttömiä puolustamaan ihmisiä COVID-19 -pandemialta, saati turvaamaan meitä muiden globaalien uhkien, esimerkiksi ilmastonmuutoksen edessä. Lisäksi, kuten sodan uhrit Afganistanissa, Irakissa, Jemenissä ja muualla maailmassa pystyvät todistamaan, militarismi vain pahentaa konflikteja eikä suinkaan ratkaise niitä.

Tämänhetkiset korkeat sotilasmenojen tasot sekä epäonnistuvat tarjoamaan todellista turvallisuutta että estävät kokonaisvaltaiset ratkaisut ongelmiin, jotka vaativat meiltä kiireellistä huomiota. Sotilaalliseen valtaan uskovat päättäjämme osaltaan luovat ja ylläpitävät juuri niitä uhkia, jännitteitä ja epäoikeudenmukaisuutta, joilta he väittävät suojelevansa kansojaan.

Täten vaadimme, että valtionjohdot ympäri maailmaa – erityisesti ne, jotka ovat vastuussa suurimmista osuuksista kokonaismenoissa – vähentävät rajusti sotilasmenojaan ja kohdistavat vapautuneet rahalliset resurssit inhimillisen ja yhteisen turvallisuuden edistämiseen, eritoten koronaviruspandemian torjuntaan sekä kohtaamaamme ekososiaalisen romahduksen hallintaan.

Yhteiskuntina meidän on nyt aika arvioida prioriteettimme uusiksi ja luoda puolustukselle sekä turvallisuudelle uusi ajattelun malli, jonka toimintaperiaatteet ja budjetointi keskittyvät ihmisten ja ympäristön tarpeisiin.

Meidän täytyy vähentää sotilasmenoja, jos haluamme puolustaa ihmisiä ja planeettaamme.

Ole sinäkin mukana kampanjassa. Käy allekirjoittamassa vetoomus täällä: Appeal: Reduce Military Spending, Defend People and the Planet – Action Network

Linkin kautta vetoomus on luettavissa myös englanniksi, espanjaksi ja ranskaksi.

Sotilasmenojen vastaiset toimintapäivät (GDAMS) on Kansainvälisen Rauhantoimiston (IPB) koordinoima, globaali kampanja sotilasmenojen vähentämiseksi. Kampanja ajoittuu vuonna 2021 ajalle 10.4 – 17.5. Sadankomitea on mukana! Lisätietoa löydät täältä.