SaferGlobe: Suomen asevalvontaraportin julkaisu

24.10.2016

Tervetuloa SaferGloben vuoden 2016 asevalvontaraportin julkaisutilaisuuteen! Arvovieraana kansanedustaja Erkki Tuomioja, luvassa uunituoretta tietoa ja hyvää keskustelua.

Ohjelma

Klo 15.00- Kahvitarjoilu

Klo 15.30- 16.15
– Tervetuliaissanat
– Avauspuheenvuoro, kansanedustaja Erkki Tuomioja
– Suomen asevalvontaraportin 2016 esittely, raportin päätoimittaja Kari Paasonen
– Keskustelua

Kutsua saa vapaasti levittää.

Lämpimästi tervetuloa!

Toivomme ilmoittautumisia 23.10. mennessä osoitteeseen: https://goo.gl/forms/ZBX4Y8xrGP0agdF52

Asevalvontaraporttia voi nyt myös tilata ennakkotilauksena meidän nettikaupastamme: https://holvi.com/shop/saferglobe/

SaferGlobe julkaisee asekauppaa ja asevalvontaa käsittelevän raportin nyt kahdeksannen kerran. Raporteissa tarkastellaan vuosittain, miten asevalvonta ja aseistariisunta ovat edistyneet, miten maailman asekauppa on kehittynyt, minne Suomesta on viety aseita ja mistä aseita on tuotu Suomeen.

Raportit ovat nostaneet esille muiden muassa Suomen aseviennin Bahrainiin arabikevään alla, Patrian kranaatinheitinkaupat Saudi-Arabiaan sekä suomalaisten pankkien ja eläkerahastojen suorat ja epäsuorat sijoitukset ydinaseita valmistaviin yhtiöihin.

SaferGlobe on riippumaton rauhan ja turvallisuuden ajatushautomo, joka tuottaa korkeatasoista tutkimusta ja asiantuntijapalveluita. SaferGloben tavoitteena on asevalvontaraportilla lisätä asekaupan läpinäkyvyyttä, kiinnittää huomiota Suomen asevalvontajärjestelmän toimivuuteen sekä tuoda esille, miten asevalvonnan keinoin voidaan ennaltaehkäistä konflikteja.

Tapahtuma Facebookissa