Ilmastoturvallisuusfestari 2023

21.09.2023 - 22.09.2023

Ilmatieteen laitos, Helsinki

Kutsumme juuri sinut mukaan luomaan käytännön ratkaisuja ja kuvittelemaan tulevaisuuden turvallisempaa ilmastoa.   

Tapahtumaan haetaan osallistujaksi sähköisellä lomakkeella 11.9.2023 mennessä. Lähetämme vahvistuksen mukaan valituille osallistujille hakuajan päättymisen jälkeen. 

Festivaalin ohjelman keskiössä ovat työpajat, joiden tavoitteena on vahvistaa sekä edistää eri toimijoiden välistä yhteistyötä avoimessa ja tasavertaisessa tilassa. Lisäksi ohjelmassa on luvassa osallistujien yhteisiä osioita, key note –puheevuoroja (Emma Hakala, ilmastoturvallisuuden tutkija, Ulkopoliittinen Instituutti & Michela Magas, MTF Labsin perustaja), posterinäyttely sekä oheisohjelmaa, jonka kautta tapahtuma levittäytyy eri puolille Helsinkiä. 

Työpajojen ohjelma ja teemat täsmentyvät osallistujien toiveiden mukaan syyskuun alkuun mennessä, ja suunnittelutyöryhmään osallistuminen on avointa kaikille kiinnostuneille. Jos sinulla tai organisaatiollasi on ehdotuksia työpajan sisällöksi tai oheisohjelman järjestämiseen, ole meihin yhteydessä 31.8. mennessä. Kutsua tapahtumaan saa mielellään jakaa eteenpäin omissa verkostoissa. 

Torstaina 21.9. illalla juhlistamme YK:n kansainvälistä rauhanpäivää järjestämällä Rauhaa, rakkautta ja anarkiaa -elokuvanäytöksen ja siihen liittyvän paneelikeskustelun Kino Reginassa yhteistyössä Rakkautta ja Anarkiaa – elokuvafestivaalin kanssa.  

Päivityksiä voi seurata Safer Climaten ja Sadankomitean sosiaalisen median kanavista ja lisätiedot päivitetään tapahtuman viralliselle sivulle: Ilmastoturvallisuusfestivaali. 

Festivaalin järjestävät Safer Climate-verkosto ja Sadankomitea yhdessä Ilmatieteen laitoksen, Helsingin yliopiston Ilmakehätieteiden keskuksen (INAR)Opintokeskus Siviksen, Kvs-säätiönSavonia-ammattikorkeakoulun, Phoenix Coaching Oy:n ja Rakkautta ja Anarkiaa-elokuvafestivaalin kanssa.  

Ilmastoturvallisuusfestivaali on osa meneillään olevaa Kuluttajaosuustoiminnan säätiön rahoittamaa Kohti turvallisempaa ilmastoa-hanketta, jota koordinoivat Sadankomitea ja Safer Climate. Safer Climate-verkosto on osa Suomen Akatemian rahoittamaa Atmosphere and Climate Competence Center (ACCC)-lippulaivaa.

Yhteydenotot: Elina Niinimäki, elina.niinimaki@sadankomitea.fi

Tapahtuman tiedotusta kannattaa seurata järjestäjien sosiaalisen median kanavista, sekä tapahtuman viralliselta sivulta: Ilmastoturvallisuusfestivaali — Initiative for a Safer Climate