Ilmasto, turvallisuus ja vihreä siirtymä Euroopassa – Eurovaalipaneeli

16.05.2024 - 16.05.2024

Kuopion Rosebud, Kauppakeskus Sektori Puijonkatu 23

Onko EU-vielä rauhanprojekti? Miten EU:ssa edistetään ilmastoturvallisuutta? Miten vihreää siirtymää edistetään parhaiten? Onko EU ilmastokestävällä tiellä?

Tule Kuopion uuteen Rosebud -kirjakauppaan katsomaan erilaista eurovaalipanelia. Paikalla keskustelevat ainakin Eurovaaliehdokkaat Krista Mikkonen (vihr.), Venla Kajan (kesk.) ja Maija Kuivalainen (vas.), Tanja Airaksinen (sdp). Loput ehdokkaat varmistuvat myöhemmin.

Tilaisuudessa ehdokkaiden tieteellisenä sparraajana toimii dosentti ja professori Arto O. Salonen.

Tilaisuuden juontaa Ydin-lehden päätoimittaja Arja Alho.

Tapahtuma-aika: 16.5. klo 17.00

Tapahtumapaikka: Rosebud Kuopio, Kauppakeskus Sektori, PUIJONKATU 23

Paneelin järjestävät yhteistyössä rauhanjärjestö Sadankomitea, SaferClimate -verkosto, Savonia ammattikorkeakoulu ja Ydin-lehti.

Tilaisuus on rahoitettu eurooppatiedottamisen valtionavusta.

Tapahtuma Facebookissa: https://fb.me/e/3BuZsLnBL

Järjestäjistä:

Suomen Sadankomitea on 60-vuotias rauhanjärjestö, jonka roolina osana suomalaista rauhanliikettä on ollut aina uusien ajatusten esiin tuominen ja rauhan ratkaisujen alulle paneminen. 

Ydin-lehti on “rauhanliikkeen oma aikakauslehti”. Ydin on lehti niille, joille väkivallattomuus ja vastuu maailmasta ovat intohimo. Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Ydin seuraa maailmaa ennakkoluulottomalla asenteella, kriittisyydellä ja asioihin syventyen.Tuloksena on 100-sivua ajankohtaista asiaa yhteiskunnallisista kysymyksistä – kotimaan tasolla ja globaalisti. Ydin ei tyydy ainoastaan peilaamaan, vaan ottaa myös perustellusti kantaa ja osallistuu keskusteluun. 

Safer Climate -verkosto pyrkii luomaan uusia tiloja ilmastokeskustelulle ja -toiminnalle korkeakoulujen ja kansalaisyhteiskunnan risteyskohdassa. Tuemme tapahtumia, kampanjoita ja dialogia määritelläksemme uudelleen kansalaisyhteiskunnan roolin ilmastoturvallisuudessa. Ilmastoturvallisuus on viittaus sekä ilmastoturvallisuuteen että turvallisempaan ilmastokeskusteluun. Safer Climatea koordinoi Helsingin yliopiston Ilmakehätutkimuksen instituutti (INAR) ja se on osa Ilmakehän ja ilmaston osaamiskeskus (ACCC) -lippulaivahanketta. 

Savonia ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on myös ilmastoturvallisuuteen keskittyviä TKI-projekteja.