YK:n aseidenriisuntaviikko 24.10.–30.10.2022

YK:n päivä aloitti vuosittaisen aseidenriisuntaviikon maanantaina 24.10. YK:n peruskirja astui voimaan 24. lokakuuta vuonna 1945. Kyseistä päivää on julistettu kansainvälisenä YK:n päivänä vuodesta 1948 lähtien.

Teemaan liittyviä tapahtumia järjestetään ympäri Suomea: alla meidän ajankohtaiset poimintamme. Kattava lista Rauhanliiton verkkosivuilla.

Ydin-lehden keskustelutilaisuus Helsingin Kirjamessuilla 28.10.

Ydin -lehden keskustelu: Suomalainen arki militarisoituu. Mitä se tarkoittaa? nähdään 28.10. klo 17.30 Kultti Pisteen -lavalla. Keskustelijoina tutkija Noora Kotilainen ja Ydin-lehden päätoimittaja Arja Alho.

Iran ja Saudi-Arabia: keskustelua Liisa Liimataisen kanssa

Tule juttelemaan kirjailija-toimittaja Liisa Liimataisen kanssa Iranista, Saudi-Arabiasta ja hänen uuden kirjansa ”Riikinkukko ja kameli” taustoista perjantaina 28.10. klo 16-17 Rauhanasemalle. (Rauhanaseman saunatupa, Veturitori 3, 00520 Helsinki.) Käynti junaradan/Triplan puoleisesta päädystä. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Järjestämme tilaisuuden yhteistyössä Lähi-idän opiskelijat ry:n kanssa. Tapahtuma on rahoitettu Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta osana nuorten rauhanlähettiläiden Solidaarisuus-hanketta.

Varjokirjamessut 29.–30.10 Rauhanasemalla

Perinteiset Varjokirjamessut, tuttavallisemmin Varjikset, järjestetään Rauhanasemalla Pasilassa viikonloppuna 29.30.10. Lisäksi on luvassa ohjelmaa Pasilan kaupunkitaidekeskuksessa. Tapahtuma tarjoaa radikaaleja näkökulmia päivänpolttaviin kysymyksiin ja erityisesti aiheisiin, jotka ovat muuten vaarassa jäädä vähemmälle huomiolle.

Keskustelujen, työpajojen sekä tarjolla olevan kirjallisuuden kautta Varjokirjamessuilla nousevat esiin muun muassa anarkismi, antimilitarismi, eläinten oikeudet, antifasismi, ympäristöongelmat, tee se itse -kulttuuri, queer ja feminismi. Kirjat, keskustelut, kulttuuriohjelma ja kävijät muodostavat yhdessä kiinnostavan kokonaisuuden, joka vetää Rauhanaseman täyteen väkeä vuosi toisensa jälkeen.

Paikalla on myös rauhanjärjestöjen edustusta: meillä on myyntipöytä yhdessä Rauhanliiton ja Aseistakieltäytyjäliiton kanssa. Tervetuloa!

Tapahtuma Facebookissa.

Saferglobe on julkaissut uuden asevalvontaraportin

Rauhan ja turvallisuuden ajatushautomo Saferglobe on julkaissut tiedot Suomen aseviennistä vuonna 2021. Tutustu tarkempiin tietoihin ja tilastoihin täällä.