Rauhanteko: Tukkaoperaatio 2017 – Syöpään sairastuneiden lasten puolesta

Tukkaoperaatio on syöpään sairastuneiden lasten puolesta toimiva ryhmä, jonka nimissä järjestän kerran tai kaksi vuodessa tapahtuman, jossa kampaamot leikkaavat veloituksetta lahjoittajilta hiukset ja muotoilevat jäljelle jääneet hiukset. Lahjoitetusta hiuksesta valmistetaan peruukki/hiuspäähine sitä tarvitsevalle lapselle. Lahjoituskohde on joka tapahtumassaan eri. Lahjoituksia on tehty tänä vuonna Englantiin ja Suomeen.

Koko operaatio sai alkunsa, kun oma äitini sairastui syöpään. Äitini menetti kauniit, paksut, pitkät hiuksensa hoitojen seurauksena. Eräänä aamun kirosin siinä sitten omia hiuksiani jotka ovat niin paksut, että ne täytyy pestä hierovalla suihkulla, jotta saan edes shampoot kunnolla niistä pois, siinä hölmistyneenä tajusin oman pölkkypäisyyteni, mitä minä valitan? Toinen on juuri menettänyt omat hiuksensa, antaisin äidilleni omat hiukseni jos vain jotenkin voisin.

Aloin tutkia asiaa ja löysin Englannista hyväntekeväisyysjärjestön, joka ottaa vastaan hiuslahjoituksia ja he valmistuttavat syöpään sairastuneille lapsille peruukkeja Englantiin ja Irlantiin. (Little Princess Trust).

Otin yhteyttä omaan luottokampaajaani, joka leikkasi hiukseni veloituksetta ja asiasta tehtiin pieni uutinenkin. Se oli oma Tukkaoperaationi. Halusin kuitenkin saada tämän mahdollisuuden myös muiden tietoisuuteen ja perustin Facebookiin ryhmän – Tukkaoperaatio 2017, jonka ideana oli kerätä yhteen kampaamoita ja lahjoittajia ympäri Suomea, kaikki toimivat hyväntekeväisyysmielessä ja leikatut hiukset lähetettiin Englantiin.

Alullepano vei kovasti aikaa, koska kampaamoita oli vaikea saada mukaan tapahtumaan, onneksi tilanne on nyt toinen!

Tukkaoperaatio vol. 2 järjestettiin lokakuun 29. päivä, jossa jälleen kampaamot ympäri Suomea leikkasivat hiuksia lahjoitettavaksi. Tällä kertaa toimin yhdessä suomalaisten yritysten, Bravehairin ja Project Liv:n kanssa.

Tarkoituksemme on lahjoittaa suomalaisille syöpään sairastuneille lapsille hiuspäähineet. Eli tässä kohtaa pipot, joihin kiinnitetään hiusnauha. Tämä tuo ilmeen, että hiukset tulisivat pipon alta esiin.

Oma äitini nukkui pois ennen ensimmäistä virallista tapahtumaa mutta silti teen tätä hänen muistolleen sekä kaikille, joita syöpä on jollain tavoin koskettanut. Teen tämän halusta auttaa, teen tämän siksi, koska lapset ovat minulle tärkeitä ja haluan tuoda heille iloa elämään.

Sofia, Järjestäjä

Lisätietoa: https://www.facebook.com/groups/tukkaoperaatio2017/

100 rauhantekoa -kampanjan pääsivulle

Jaa oma rauhantekosi somessa #100rauhantekoa tai sähköpostitse tiedotus(a)sadankomitea.fi.