Rauhanteko: Telttakoulu juhlarahoilla

Vuonna 2016 järjestettiin Turun opettajaopiskelijoiden vuotuinen Joulugaala. Juhla on kolmannen vuosikurssin talkoovoimin järjestämä tapahtuma ja töitä juhlaillan eteen tehdään ympäri vuoden. Vetovastuussa toimivat vuosikurssin isäntä Veli-Matti Katila ja emäntä Stina Sihvo. Varainkeruuta johtamaan lähti Mikael Sjöman. Vuosikurssin opiskelijat keräsivät varoja talkoovoimin vapusta asti muun muassa järjestämällä tapahtumia, myymällä haalarimerkkejä ja keräämällä sponsoreilta mainostuloja. Tapahtuman pääsponsoriksi Joulugaala sai Ferratumin ja vuosikurssin herrat rekonstruoivat juhlassa heidän TV-mainoksensa perinteisen miesten esityksen muodossa.

Varainkeruu onnistui lopulta yli odotusten – kiitos innokkaan vuosikurssin ja tehokkaan talkoohengen. Ikimuistoisen juhlan jälkeen varoja jäi yli 2000€ euroa. Varoista päätettiin yhdessä vuosikurssin kesken ja suurin osa tuloista, tasan 2000€, päätettiin lahjoittaa hyväntekeväisyyteen. Äänestyksen jälkeen kohteeksi valikoitui UNICEF ja heidän telttakouluhankkeensa oli tulevien opettajien mielestä erinomainen kohde. Telttakoulu itsessään on 1519€ ja loput lahjoituksesta ohjattiin koulutarvikkeiden ostamiseen. Koulu tulee nousemaan sinne, mihin UNICEF näkevät sille suuren tarpeen. Telttakoulun ansiosta lapsilla on mahdollisuus jatkaa opiskelua myös katastrofialueella. Varainkeruutiimin johtaja Mikael Sjöman ja Turun UNICEFin vapaaehtoisryhmän puheenjohtaja Pipsa Vannemaa kävivät nykyisen toisen vuosikurssin luennolla vetoamassa heihin, jotta nämä juhlia järjestäessään jatkaisivat myös vuorollaan perinnettä.

Tänä vuonna Joulugaalaa vietettiin 23.11. VPK-talolla uuden vuosikurssin toimesta. JG2016 toivookin heille menestystä ja samaa edistyksellisyyttä orastavan hyväntekeväisyysperinteen jatkamiseen.

 

Mikael, Varainkeruujohtaja

100 rauhantekoa -kampanjan pääsivulle

Jaa oma rauhantekosi somessa #100rauhantekoa tai sähköpostitse tiedotus(a)sadankomitea.fi.

Varainkeruutiimi:

Mikael Sjöman, varainkeruutiimin vastaava
Veli-Matti Katila, vuosikurssin isäntä
Stina Sihvo, vuosikurssin emäntä
Noora Lahti, varainkeruutiimin varavastaava