Rauhanteko: Radinet-hanke tukee ääriliikkeistä irtautuvia

Radinet-hanke auttaa väkivaltaisissa ääriliikkeissä toimivia nuoria irtautumaan poliittisista tai uskonnollisista liikkeistä kehittämällä järjestöpohjaista valtakunnallista Exit-toimintamallia.

Toiminta käynnistyi vuonna 2016 ja tähän mennessä Radinet on tavoittanut noin 50 nuorta. Muiden osalta Radinet on neuvonut ja tukenut nuoriso-ohjaajia ja muita nuorten kanssa yhteydessä olevia, jotta he puolestaan voisivat auttaa heidän puoleensa kääntyneitä nuoria.

Irtautumisen tukeminen käynnistyy joko nuorten omasta aloitteesta tai viranomaisten kautta. Oma-aloitteisesti Radinetiin otetaan yhteyttä usein siinä vaiheessa, kun nuori joutuu tilanteeseen, joka ei hänelle sovi. Usein tämä liittyy väkivaltaan ja väkivalta vaikuttaa myös tekijään itseensä. Muita syitä yhteyden ottamiseen ovat esimerkiksi elämäntilanteen muutokset, jotka ovat ristiriidassa liikkeen kanssa.

Radinetin työ on voimavara- ja ratkaisukeskeistä. Syvällisen analysoinnin sijaan työtä rakennetaan niiden voimavarojen pohjalta, jotka kussakin tapauksessa ovat olemassa.

 

Jani, Väkivaltatyön päällikkö

Tänä vuonna Sadankomitean rauhanpalkinto myönnettiin Radinet-hankkeelle kiitoksena vaikuttavasta työstä väkivallattomuuden edistämiseksi.

Lue Paxista koko haastattelu

Lisätietoa: http://vuolleoulu.fi/hyvinvointi-ja-yhteistyo/toiminnot/radinet-hanke/

 

100 rauhantekoa -kampanjan pääsivulle

Jaa oma rauhantekosi somessa #100rauhantekoa tai sähköpostitse tiedotus(a)sadankomitea.fi.