Rauhanteko: Aputehdas Ry – lähtökohtana ystävyys

2015 turvapaikanhakijoita saapuu Suomeen.  Turku.  Liian vähissä vaatteissa ihmiset etsivät kylmässä syksyssä poliisiasemaa, perheitä, pieniä lapsia, mutta eniten aikuisia miehiä.  Yksittäisiä ihmisiä valpastuu, lähtee auttamaan, löytää toisensa rautatieasemalla, yhdistävät voimiaan ja verkostoituvat – syntyy Aputehdas ry.

Aputehdas on aktiivinen kotouttamis- ja auttamisjärjestö, joka tekee työtä isompien linjauksista välittämättä.  Kun useiden suurempien järjestöjen vapaaehtoisia on neuvottu olemaan ystävystymättä ”asiakkaisiin”, on aputehtaalaisten lähtökohta juuri auttaa uusia ystäviä hädässä, samalla tasolla, tasavertaisina ihmisinä.

Toiminta on ollut laaja-alaista polkupyörien korjaamisesta ja lahjoittamisesta vastaanottokeskuksiin aina suomalaisten kodittomien auttamiseen. Tärkeänä osana on vaate- ja tarvikejakelu.  Niitä toimitetaan useisiin vastaanottokeskuksiin Varsinais-Suomessa.  Lisäksi on harrastustoimintaa, avantosaunaa, kiipeilyä, akrobatiaa. Yhdessä tekemistä ja olemista. 

Aputehdas Ry, Kansalaisjärjestö

Lisätietoa: https://www.facebook.com/Aputehdas/

100 rauhantekoa -kampanjan pääsivulle

Jaa oma rauhantekosi somessa #100rauhantekoa tai sähköpostitse tiedotus(a)sadankomitea.fi.