Rapoportin rauhanpalkinnon 2021 haku alkaa

Anatol Rapoport -rauhantutkimusrahasto avaa haettavaksi palkinnon rauhaa tukevalle lopputyölle tai pro gradu -tutkielmalle.

Palkittavan työn tulee olla korkeakoulutasoinen lopputyö, joka on julkaistu vuonna 2020 tai 2021. Palkinnon perusteissa arvioidaan työn tieteellisiä ansioita, monitieteellistä tutkimusotetta, työn sovellettavuutta käytännön työhön sekä tulevaisuuteen katsovaa, rauhaa uudistavaa näkemystä.

Vuoden 2021 palkinto on suuruudeltaan 200 euroa, ja se jaetaan syyskuussa 2021. Palkittu ja kunniamaininnan saaneet pääsevät esittelemään omaa työtään palkinnon jaon yhteydessä järjestettävässä seminaarissa suomalaisille rauhantutkimuksen ja -työn toimijoille. 

Ehdotukset palkinnon saajaksi on tehtävä viimeistään 27.8.2021. Ehdotuksen palkittavasta työstä voi tehdä lopputyön tekijä tai esimerkiksi hänen ohjaajansa. Ehdotukset tehdään verkkolomakkeella https://forms.gle/UXmSMrbAMYtdn8dF9.

Anatol Rapoport -rauhantutkimusrahasto tukee monitieteellistä rauhantutkimusta ja tutkimustiedon julkistamista. Rahasto on Leo Mechelin Säätiön (https://leomechelinsaatio.fi/) yhteydessä toimiva nimikkorahasto. Sen peruspääomana ovat neljältä rauhantutkimusta arvostavalta yksityishenkilöltä vuonna 2020 saadut lahjoitukset. Ajatushautomo SaferGlobe toimii rahaston asianhoitajana.

Lisätietoja rahastosta ja Leo Mechelin Säätiöstä: https://leomechelinsaatio.fi