Hae mukaan rauhanlähettiläs-koulutukseen 2018!

Hakuaika vuoden 2018 rauhanlähettiläs-koulutukseen on päättynyt. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnoista maanantaina 26.3. Kysymykset ja muut yhteydenotot voi lähettää järjestökoordinaattori Minna Vähäsalolle minna.vahasalo (a) sadankomitea.fi. Voit myös soittaa 040 167 96 60 (tavoitettavissa ma-ke klo 11-17). Rauhanlähettiläs-koulutuksen pääsivulle.
 
Haetaan rauhankysymyksistä ja turvallisuuspolitiikasta kiinnostuneita nuoria osallistumaan rauhanlähettiläs-koulutukseen
Oletko kiinnostunut rauhantyöstä ja globaalien haasteiden pohtimisesta? Opiskeletko yhteiskunnallisella alalla vai oletko muuten kiinnostunut kansainvälisistä kysymyksistä ja kansalaisvaikuttamisesta?
Sadankomitea järjestää jälleen vuonna 2018 rauhanlähettiläs-koulutuksen, jonka tarkoituksena on tarjota tietoa ja osaamista rauhantyöhön ja globaalien turvallisuuspoliittisten haasteiden ymmärtämiseen. Koulutukseen haetaan erilaisista taustoista tulevia 18–29-vuotiaita osallistujia.
 
Rauhanlähettiläs-koulutuksen teemana on asevarustelu ja aseidenriisunta, ja vuoden aikana perehdytään monipuolisesti kestävän rauhan perusteisiin, rauhantyön periaatteisiin, asevarustelun aiheuttamiin haasteisiin ja aseidenriisuntatyön mahdollisuuksiin ja muotoihin. Lisäksi osallistujia autetaan löytämään itselleen mielekäs tapa edistää rauhaa elämässään. Kouluttajina toimii rauhankysymysten asiantuntijoita, jotka toimivat esimerkiksi kansalaisjärjestöissä, tutkijoina, viranomaisina ja päättäjinä. Katso koulutuksen tarkempi kuvaus hakukuulutuksen lopusta.
 
Koulutuksen tapaamiskertoja järjestetään yhteensä vuoden 2018 aikana neljä ja ne pidetään Helsingissä. Koulutukset järjestetään perjantaipäivinä ja niiden yhteydessä osallistujille tarjotaan lämmin ateria. Osallistujilta peritään koulutuksesta 50 euron osallistujamaksu. Sadankomitea korvaa osallistujien matkakulut Suomessa halvimman joukkoliikennevälineen mukaan 10 euroa ylittävältä osalta.
Koulutuksen menestyksellinen suorittaminen edellyttää osallistumista jokaiseen koulutuspäivään. Osallistujat saavat koulutuksen päätteeksi rauhanlähettiläs-todistuksen.
 
Jos kiinnostuit, täytä alla oleva hakulomake. Osallistujien valinnassa painotetaan ennen kaikkea hakijoiden motivaatiota ja sitoutumista koulutukseen.

Koulutuspäivät ja -teemat:

20.4. klo 10–17   I Kestävä rauha ja turvallisuus
Rauhanasema, Veturitori 3, Helsinki
 
Ensimmäisenä koulutuspäivänä osallistujat perehtyvät kestävän rauhan ja turvallisuuden perusteisiin sekä rauhantyön periaatteisiin. Koulutuspäivän aikana käsitellään esimerkiksi kestävän rauhan rakennusaineksia ja konfliktien juurisyitä, rauhanliikkeen historiaa ja nykytoimintaa sekä väkivallattomuutta keinona edistää rauhaa.
 
18.5. klo 10–17   II Asevarustelu ja asevalvonta
 
Toisena koulutuspäivänä pureudutaan asevarustelun logiikkaan sekä asevalvonnan muotoihin. Päivän aikana käsitellään sitä, miksi ja miten aseistaudutaan ja kuinka asevarustelua pyritään hillitsemään asevalvonnan keinoin. Osallistujat kuulevat viranomaisten ja päättäjien roolista asevalvonnassa ja keskustelevat heidän kanssaan asevalvonnan haasteista ja tulevaisuuden näkymistä.
 
14.9. klo 10–17   III Aseidenriisunnan erityiskysymykset ja edistämiskeinot
Rauhanasema, Veturitori 3, Helsinki
 
Kolmantena koulutuspäivänä syvennytään asevalvonnan ja aseidenriisunnan erityiskysymyksiin kuten asekauppaan ja pienaseisiin, ydinaseisiin, autonomisiin asejärjestelmiin ja rypäleaseisiin. Päivän aikana perehdytään erityisesti keinoihin edistää aseidenriisuntaa ja esitellään erilaisia vaikuttamistyön ja kampanjoinnin muotoja. Osallistujat myös suunnittelevat omat kampanjaideansa ennalta sovituista aseidenriisuntakysymyksistä.
 
19.10. klo 10–17   IV Minä rauhanlähettiläänä
 
Viimeisenä koulutuspäivänä keskitytään erilaisiin rauhantyön ura- ja vapaaehtoistyömahdollisuuksiin ja kuullaan rauhantyötä eri aloilla tekevien työstä. Lisäksi päivän aikana keskustellaan rauhanlähettiläiden omista suunnitelmista rauhantyön suhteen. Tavoitteena on, että jokaiselle rauhanlähettiläälle löydetään mielekäs tapa edistää rauhaa omassa elämässään.
 
Koulutukseen sisältyy ennakkotehtäviä, ryhmätyöskentelyä ja itseopiskelua. Mahdollisuuksien mukaan pyritään järjestämään vapaaehtoisia tapaamisia osallistujien kesken eri paikkakunnilla koulutuskertojen välillä. Koulutuspäivien illoille järjestetään vapaaehtoiset illanvietot Helsingissä.
 
Lisätietoja koulutuksesta saa Sadankomiteasta:
 
Järjestökoordinaattori Minna Vähäsalo
minna.vahasalo (a) sadankomitea.fi
040 167 96 60 (tavoitettavissa maanantaista keskiviikkoon klo 11–17)

Hakulomake