Webinaari: näkökulmia teknologiaan ja turvallisuuteen

21.09.2021

Stop Killer Robots Finland -verkosto järjestää yhdessä Sadankomitean kanssa webinaarin 21.9. klo 18-19.

Robottiaseet rantautuvat puheenaiheena nuorten rauhanviikolle, kun pohdimme teknologiaa ja turvallisuutta. Teknologian kehityksellä on positiivisten mahdollisuuksien ohella myös varjopuolensa. Yksi tekoälyteknologian kehityksen varjopuolista liittyy robottiaseisiin eli asejärjestelmiin, jotka pystyvät itsenäisesti ilman ihmisen osallistumista hyökkäämään valitsemaansa kohteeseen.

Tule webinaariimme kuulemaan, kuinka teknologian kehitys vaikuttaa meihin ja erityisesti tuleviin sukupolviin; ja mitä nuoret voivat tehdä vaikuttaakseen. Alustuksissa kuulemme, miten robottiaseet, algoritminen syrjintä ja kansainvälinen humanitaarinen oikeus liittyvät toisiinsa, ja pohdimme, millaisia vaikutusmahdollisuuksia meillä on teknologian kehitykseen. Asiantuntijoina ovat filosofian väitöskirjatutkija Otto Sahlgren ja Suomen Punaisen Ristin oikeudellinen neuvonantaja Jani Leino. Mukana tapahtumassa myös Stop Killer Robots Finland -kampanjan edustaja.

Puhujat

Jani Leino on Suomen Punaisen Ristin oikeudellinen neuvonantaja, joka työskentelee mm. humanitaarisen aseidenriisunnan kysymysten parissa.

Otto Sahlgren on filosofian väitöskirjatutkija, jonka erityisalueita ovat tekoälyn etiikka ja syrjinnän moraalifilosofia. Hänen tutkimuksensa käsittelee yhdenvertaisuutta, syrjintää ja reiluutta algoritmisen päätöksenteon kontekstissa, tarkastellen keskeisiä kysymyksiä erityisesti moraali- ja yhteiskuntafilosofisten linssien läpi.

Ilmoittaudu mukaan suomenkieliseen verkkotapahtumaan täältä! Saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi linkin tapahtumaan.