Webinaari: Maailman sotilasmenot – missä mennään?

26.04.2021

Sotilasmenojen vastaiset globaalit toimintapäivät (GDAMS) ovat käynnissä. Osana kampanjaa järjestämme yhdessä Rauhanliiton ja Aseistakieltäytyjäliiton kanssa webinaarin sotilasmenojen viimeaikaisesta kehityksestä maanantaina 26.4. kello 10 alkaen. Verkkotapahtuma on maksuton ja avoin kaikille.

Maailmassa käytettiin 1,92 biljoonaa dollaria sotilasmenoihin vuonna 2019. Asevarustelu ei kuitenkaan suojaa meitä ilmastonmuutokselta tai pandemialta. Päinvastoin — kilpavarustelu estää löytämästä kestäviä ratkaisuja akuutteihin ongelmiin, ylläpitäen jännitteitä ja epäoikeudenmukaisuutta. 

Tukholman rauhantutkimusinstituutti Sipri julkaisee uudet tiedot maailman sotilasmenoista maanantaina 26.4. Tervetuloa kuulemaan kansainvälisestä kehityksestä ja Suomen sotilasmenojen tilanteesta heti tuoreeltaan webinaariimme.

Verkkotapahtumassa keskustelemassa on tutkija Kari Paasonen, joka kertoo Suomen tilanteesta ja hävittäjähankintojen vaikutuksesta sotilasmenoihin. Katsauksen globaalin tason sotilasmenoista antaa Rauhanliiton puheenjohtaja Tarja Cronberg.

Tilaisuudessa on mahdollisuus kysyä yleisökysymyksiä. Keskustelua ohjaa Sadankomitean pääsihteeri Anni Lahtinen.

Voit seurata keskustelua suorana Facebookin tapahtumassa (Facebook-live): https://www.facebook.com/events/268801084957358

Tervetuloa mukaan!