(Mielipide)kirjoituskoulutus

28.11.2023 - 30.11.2023

Etä ja Rauhanasema

Pitäisikö ilmastosta ja turvallisuudesta puhua enemmän mediassa? Haluatko itse ymmärtää paremmin ilmastonmuutokseen liittyviä turvallisuusuhkia? Haluatko kehittyä kirjoittajana? 

Jos vastasit yhteenkin kysymykseen kyllä, niin tule mukaan Sadankomitean (mielipide)kirjoituskoulutukseen. 

Koulutus sisältää webinaarin, kirjoitustyöpajan sekä kotitehtävän ja ammattilaisen palautetta kirjoituksellesi. 

Webinaari 28.11.: Ilmastoturvallisuus, aktivismi, EU ja paikallisuus

Koulutuksen ensimmäinen webinaari pidetään 28.11. klo 17-18.30. Webinarissa Leo Stranius johdattaa sinut ilmastotyön edistämiseen ja vaikuttamistyön saloihin. Stranius on Third Rock Finland Oy:n toimitusjohtaja ja pitkäaikainen ympäristö- ja ilmastoaktivisti. Hän tietää, miten torjua ilmastonmuutosta omassa lähiympäristössään ja vaikuttaa päätöksentekoon.  

Webinaarin toisena puhujana kuullaan europarlamentaarikko Sirpa Pietikäistä (kok). Hän kertoo, miten ilmastoturvallisuus, EU-politiikka ja paikallistaso liittyvät yhteen. Pietikäinen on toiminut kansanedustajana, ympäristöministerinä ja europarlamentaarikkona yhteensä jo 40 vuotta.

Kirjoituskoulutus 30.11.

Koulutuksen toisessa osassa 30.11. harjoitellaan kirjoittamista. Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Journalismin koulutusohjelman lehtori Kaarina Järventaus opettaa miten kirjoitetaan vetävä mielipidekirjoitus. Järventaus antaa kirjoitusvinkkejä ja teettää kirjoitusharjoituksia. Koulutuksen jälkeen hän antaa sinulle palautetta tekstistäsi.

Kirjoituskoulutus pidetään Rauhanasemalla (Veturitori 3) Helsingin Pasilassa. Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta saapuville voidaan maksaa tarvittaessa matkakorvauksia. Suosittelemme osallistumaan kirjoituskoulutukseen paikanpäällä, mutta jos läsnäolo ei onnistu, niin voimme järjestää myös etäosallistumismahdollisuuden Zoomissa.

Koulutuksen lopuksi osallistujien kirjoitukset lähetetään suomalaisiin valtakunnallisiin ja maakunnallisiin uutismedioihin mielipideosastoille. Voit tarjota kirjoituksesi julkaisuoikeuden myös Sadankomitealle, jolloin järjestö voi julkaista tekstisi omissa kanavissaan. Maksamme Sinulle pienen palkkion julkaisuoikeudesta. 

Koulutus on maksuton.

Mukaan mahtuu 20 henkilöä. Mikäli ilmoittautumisia tulee tätä enemmän, nuorimmat osallistujat ovat etusijalla. 

Ilmoittaudu koulutukseen 20.11. mennessä. Saat vahvistuksen koulutukseen valinnasta pian ilmoittautumisen jälkeen.

Koulutus on osa Sadankomitean Turvallisempia ilmoja, EU! -Eurooppatiedotuksen hanketta.