Kannanotto

Kannanotto, 14.09.2018 02:32

Rauhanjärjestöt ovat pettyneitä rauhantyön valtionavuista hallituksen talousarvioesityksessä ensi vuodelle. Valtakunnallisten rauhanjärjestöjen avustamiseen esitetään vain 300 000 euroa, mikä on noin neljänneksen vähemmän kun kuluvana vuonna.

Kannanotto, 27.04.2018 04:42

19 kansalaisjärjestöä vaatii Euroopan valtioita pidättäytymään avustamasta Yhdysvaltoja miehittämättömien hävittäjien (drone) iskuissa, jotka voivat olla kansainvälisen oikeuden vastaisia. Järjestöt ovat huolestuneita eurooppalaisten valtioiden salaisesta avusta Yhdysvaltojen surmaamistarkoituksessa toteuttamiin droneoperaatioihin. Yhdysvaltojen drone-iskut ovat dramaattisesti lisääntyneet. Presidentti Trump on myös kumonnut Obaman aikaiset täysin riittämättömät rajoitukset voimankäytön siviiliuhrien minimoimiseksi sekä kansainvälisten ihmisoikeuksien ja humanitaarisen oikeuden loukkausten välttämiseksi.

Kannanotto, 7.06.2017 05:52

Euroopan komissio on julkistanut tänään uudet suunnitelmansa puolustusyhteistyöstä. Eurooppalaisten rauhanjärjestöjen mielestä suunnitelmat hämärtävät puolustuspoliittisia mandaattirajoja ja kiveävät tietä sotateollisen kompleksin liialliselle vaikutusvallalle.

Kannanotto, 1.06.2017 02:59

Rauhanjärjestöt ovat huolissaan, että Lapissa järjestettävät sotaharjoitukset lisäävät jännitettä arktisella alueella. Järjestöt katsovat, että Suomen tulee pyrkiä omalta osaltaan vähentämään sotilaallisia jännitteitä arktisella alueella. Suomen kannattaa keskittää voimavaransa liennytyksen edistämiseen arktisella vyöhykkeellä. Maamme kaksivuotinen puheenjohtajuuskausi Arktisessa neuvostossa antaa tähän hyvän mahdollisuuden.

Kannanotto, 13.04.2017 11:32

Maaliskuussa 2017 kokoontui 132 valtiota YK:n yleiskokouksen päätöksen mukaisesti konferenssiin valmistelemaan ydinaseet kieltävää sopimusta. Rakentavissa ja polarisaatiota välttävissä keskusteluissa osallistujat olivat sangen yksimielisiä kieltosopimuksen pääkohdista.

Kannanotto, 24.10.2016 12:27

Kannanotto YK:n päivänä 24.10.2016

Syyriassa on sodittu lähes viisi vuotta ja noin puolet sen asukkaista on paennut taisteluja joko muualle Syyriaan, sen naapurimaihin tai Eurooppaan – myös Suomeen. Pakolaisuuden lisäksi sotiminen on aiheuttanut mittavat aineelliset tuhot ja kaikki osapuolet ovat rikkoneet sodan oikeussääntöjä sekä loukanneet ihmisoikeuksia.

Kannanotto, 21.10.2016 06:41

Sadankomitean kansainvälinen kattojärjestö International Peace Bureau järjesti Berliinissä 30.9.-2.10. maailmankongressin Disarm! For a Climate of Peace. Creating an Action Agenda. Yksi kongressin keskustelunaiheista oli sota Syyriassa, ja osaltaan näiden keskustelujen jatkona IPB julkaisi toimintasuunnitelman kansalaisaktiiveille rauhan saavuttamiseksi Syyriassa.

Kannanotto, 21.10.2016 01:29

Rauhanjärjestöt Rauhanliitto ja Sadankomitea ovat huolissaan Suomen aseviennistä, joka kohdistuu aiempaa enemmän Euroopan unionin ulkopuolelle, erityisesti Lähi-itään. Rauhanjärjestöt vaativat, että Suomi pitää kiinni kansainvälisistä sopimuksistaan ja lopettaa asekaupan ihmisoikeuksia rikkovien ja sotaa käyvien maiden kanssa.

Kannanotto, 2.09.2016 11:02

Sotaan valmistautumisen ja varustelun sijaan tarvitaan rauhan lujittamista, luottamuksen sekä kansainvälisen yhteistyön lisäämistä kaikilla tasoilla valtioista kansalaisyhteiskuntiin. Sodan lietsonta ja varustautuminen vain lisää aseellisen konfliktin todennäköisyyttä, ei vähennä sitä. Rauha on helppo rikkoa, mutta vaikea palauttaa ja rakentaa uudelleen.

Kannanotto, 15.07.2016 08:47

Päätoimittaja Atte Jääskeläinen,

Yle julkaisi 13.7. verkkosivuillaan uutisen ruotsalaisen Saab-yhtiön miljardien arvoisista asekaupoista Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin sekä ihmisoikeusjärjestö Human Right Watchin asekauppoja kritisoivasta raportista.

Sivut

Subscribe to Kannanotto