Rauhan tiellä: Rauhantyöni alkaa sanoista

Kuva: Risto Kuulasmaa

Vanhempani olivat aktiivisia rauhanliikkeen vaikuttajia 1970- ja 80-luvuilla. Sen myötä rauhantyö marsseineen, julisteineen ja iskulauseineen oli pysyvä osa lapsuuttani. Muistelen lämmöllä aikaa kahdeksankymmentäluvulla, kun huusimme Sodankylän rauhanmarssilla iskulauseita tai kun juhlapäivien illallisilla me lapset kuuntelimme vanhempiemme poliittista keskustelunsorinaa, sen minkä leikiltämme ehdimme. Sodankylän kansantalolla laulettiin aina enemmän rauhasta kuin sodasta.

Myöhemmin taiteellisen työni heräillessä, oli minulle kovin luontevaa alkaa kirjoittaa sotaa vastustavaa, yhteiskuntakriittistä lyriikkaa. Tekstini syntyy aina sielustani enkä osaa kirjoittaa laskelmoiden, vaikka olen sitä joskus yrittänytkin. Toivon, että sanani kantavat rauhan ja tasa-arvon viestiä ja herättävät kuulijoissa ajatuksia. Rauhantyöni alkaa sanoista. 

Sadankomitea on ollut minulle aina kuin hyvä vanha tuttava, vaikka ihan vastikään liityinkin vasta varsinaiseksi jäseneksi. Olen esiintynyt Sadankomitean järjestämissä tilaisuuksissa ja kokenut järjestön aina sisarekseni.

Rauhatäti, rap-artisti, lähtöisin Sodankylästä

Rauhan tiellä -kampanjan pääsivulle

Lisätietoa Sadankomitean jäsenyydestä ja vapaaehtoistyöstä