www.sadankomitea.fi

Sadankomitea on pasifistinen ja antimilitaristinen rauhanjärjestö, jolle rauha on ainoa ratkaisu.

Sadankomitea on antimilitaristinen ja puoluepoliittisesti sitoutumaton rauhanjärjestö. Teemme työtä, jotta Suomi olisi aktiivinen rauhan edistäjä, sillä rauha on edellytys ihmisten hyvinvoinnille. Sadankomitean mielestä yhteisiä resursseja tulee käyttää globaalien haasteiden, kuten sosiaalisen eriarvoisuuden ja ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi asevarustelun sijaan. Suomenkin turvallisuus riippuu siitä, miten näitä ongelmia onnistutaan ratkaisemaan maailmanlaajuisesti ja paikallisesti.

Rauha on perusedellytys oikeudenmukaisuudelle ja ihmisoikeuksien toteutumiselle. Vaikka sotia usein perustellaankin niiden oikeudenmukaisuudella, niistä kärsivät eniten sivulliset, joilla ei ole mitään tekemistä konfliktin syttymisen kanssa. Siksi puheet sotien oikeudenmukaisuudesta ovat vähintäänkin kyseenalaisia. Sodat aiheuttavat kärsimystä suoraan, minkä lisäksi kaikki asevarusteluun käytetyt resurssit ovat pois ilmastonmuutoksen kaltaisten globaalien ongelmien ratkaisusta.

Oireellista on, että sen enempää luvan peruuttamista kuin aseen väliaikaista haltuunottoa käsittelevissä pykälissä tai niiden perusteluissa ei sanallakaan viitata lähisuhdeväkivaltaan. Eikä laissa edes esitetä poliisille oikeutta tarkastaa, että aseita säilytettäisiin asianmukaisesti. Hallituksen esityksessä ampuma-aselaiksi on musta aukko lähisuhdeväkivallan osalta. Mikäli lakia ei eduskuntakäsittelyn aikana korjata, saamme jatkossakin lukea uusista tapauksista, joissa mies pitkään jatkuneen henkisen ja fyysisen väkivallan jälkeen on ensiksi ampunut vaimonsa ja sen jälkeen itsensä, koska poliisilla ei ole ollut riittävää syytä peruuttaa aselupaa tai ottaa asetta haltuunsa.

Psykoterapia puhuttaa. Heinäkuussa 2018 Suomen mielenterveysseura otti vaalitavoitteekseen psykoterapian saatavuuden parantamisen. Tavoitteena on saada kuukauden psykoterapiatakuu osaksi tulevaa sote-uudistusta. Marraskuussa viikolla 48 vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson, otti eduskunnan kyselytunnilla esille psykoterapian saatavuuden sekä kuvasi nykyistä prosessia psykoterapiaan pääsystä.

Rauhantyö näyttää siltä kuin tekijänsä, ja juuri sinun intoasi ja taitojasi tarvitaan. Sadankomitean toimintaan ovat tervetulleita mukaan kaikki kiinnostuneet, ja 50-vuotiaan järjestön jäsenkirjo onkin varsin laaja. Jäsenyys ja toimintaan osallistuminen voivat kulkea käsi kädessä, mutta voit myös osallistua kaikkeen toimintaan liittymättä jäseneksi tai olla jäsen yksinkertaisesti kannattaaksesi rauhantyötä. Valinta on sinun! Sadankomitealla on kuitenkin tarjota monenlaista kiinnostavaa tekemistä heille, jotka haluavat tehdä konkreettisia tekoja rauhan eteen.

Tilaa uutiskirje

 
 
Sadankomitean uutiskirjeestä saat kuukausittain tietoa ajankohtaisesta rauhantyöstä Suomessa ja maailmalla sekä tulevista tapahtumista.

Uutiskirjeen tilaukseen pääset tästä:

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeen rekisteriseloste

Helsingissä sijaitsevaa Rauhanasemaa on sanottu Itä-Pasilan kauneimmaksi rakennukseksi. Se on vanha puuasema, joka on tänäpäivänä rauhantyön toimintakeskus ja kaikille avoin kokous- ja juhlapaikka.

www.rauhanasema.fi

Instagram

 

Instagram

Vajaa puolet suomalaisista (45 prosenttia) kannattaa ilmavoimien ja laivaston suurhankintojen toteuttamista suunnitellussa laajuudessa, ilmenee Uutissuomalaisen lauantaina julkistamasta USU-gallupista.

Sadankomitea antoi eduskunnan hallintovaliokunnalle 11.12.2018 lausunnon ampuma-aselain, vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta annetun lain sekä asevelvollisuuslain muuttamisesta.

"Kansainvälisen oikeuden vapauttava ydin, sen universaali lupaus, on siinä, että se kieltäytyy muuttumasta yksittäisten tahojen poliittiseksi ohjelmaksi. Se edustaa universaalin mahdollisuutta mutta se tekee sen pysymällä tyhjänä ja siten välttämällä imperialismin vaaran. Sen universalismi on mahdollisuuksien horisontti, saavuttamaton mutta silti välttämätön."

Tietoa aseidenriisunnasta

Sadankomitea tekee työtä aseidenriisunnan edistämiseksi monissa eri kampanjoissa. Tälle linkkilistalle on koostettu aseidenriisuntatietoa sekä suomeksi että englanniksi.

Linkkilistaan...