Julkaisu

Julkaisu, 12.07.2017 01:31

YK hyväksyi viimeviikon perjantaina, 7. heinäkuuta 2017 tärkeän ydinaseet kieltävän sopimuksen. Tässä on muutamia usein kysyttyjä kysymyksiä sopimuksesta vastauksineen:

Mitä sopimus kieltää?

Sopimus kieltää valtioilta ydinaseiden kehittämisen, testaamisen, tuottamisen, valmistamisen, kuljettamisen, hallussapidon, säilyttämisen, käytön tai käytöllä uhkailun. Se myös kieltää valtioita avustamasta, kannustamasta tai houkuttelemasta kyseisiin toimintoihin. Lisäksi valtiot eivät saa sallia ydinaseiden sijoittelua niiden alueelle.

Julkaisu, 5.12.2016 01:36
Artikkelikokoelma Euroopan yhteinen(?) puolustus arvioi Euroopan unionin yhteisen puolustuksen eri elementtejä laajan turvallisuuden näkökulmasta. Kyse ei ole vain sotilaallisesta toiminnasta vaan myös esimerkiksi kriisinhallinnasta tai ilmastonmuutokseen varautumisesta.
 
Julkaisu, 20.09.2015 04:49

Sadankomitea julkaisi Gandhi-päivänä, kansainvälisenä väkivallattomuuden päivänä, antimilitaristisen sarjakuva-antologian.

Rauhan Tiellä - antimilitaristisia sarjakuvia nostaa esiin kriittisiä näkökulmia rauhaan, turvallisuuteen, asevarusteluun sekä rypäle- ja ydinasekysymyksiin. Runolliset, vaativat, niin tiukkaa faktaa sisältävät kuin tulevaisuuskuvia maalaavat sarjakuvat herättävät ajattelemaan ja rohkaisevat toimimaan.

Julkaisu, 7.04.2014 01:06

Rauhanjärjestö Sadankomitean 7.4. julkaistu pamfletti Pax Europaea – Näkökulmia Eurooppaan arvioi Euroopan unionin onnistumista rauhanprojektina sekä ottaa kantaa EU:lle vuonna 2012 myönnetyn Nobelin rauhanpalkinnon oikeutukseen.

Pamfletin kirjoittajat pohtivat myös sitä, kuinka Unioni voisi nykyistä paremmin onnistua rauhantilan säilyttämisessä, määrittelemiensä perusarvojen toteuttamisessa sekä vaikuttavana globaalina toimijana.

Julkaisu, 13.12.2012 02:55

Rauhanjärjestö Sadankomitea on tilannut selvityksen SaferGlobe Finland -tutkimusverkostolta Euroopan finanssikriisin vaikutuksista puolustusbudjetteihin. Selvitys finanssikriisin vaikutuksista EU-maiden puolustusbudjetteihin tämän linkin takaa kokonaisuudessaan.

Julkaisu, 2.07.2010 11:17
  • Miltä eurooppalainen maanpuolustus näyttää 2010-luvulla?
  • Miltä Suomi näyttää tässä joukossa?
  • Mitä uskottava puolustus tarkoittaa?
  • Miten voidaan arvioida asevelvollisuuden oikeudenmukaisuutta?
Subscribe to Julkaisu