Rauhanpolitiikkaa

Sadankomitea osallistuu aktiivisesti suomalaiseen ja kansainväliseen turvallisuus- ja puolustuspoliittiseen keskusteluun. Sadis pyrkii mahdollisimman tehokkaasti vaikuttamaan siihen, että myös muut kuin militaristiset ratkaisut olisivat turvallisuudesta puhuttaessa esillä.

Julkaisut

Julkaisu, 5.12.2016 01:36
Artikkelikokoelma Euroopan yhteinen(?) puolustus arvioi Euroopan unionin yhteisen puolustuksen eri elementtejä laajan turvallisuuden näkökulmasta. Kyse ei ole vain sotilaallisesta toiminnasta vaan myös esimerkiksi kriisinhallinnasta tai ilmastonmuutokseen varautumisesta.  
Julkaisu, 20.09.2015 04:49
Sadankomitea julkaisi Gandhi-päivänä, kansainvälisenä väkivallattomuuden päivänä, antimilitaristisen sarjakuva-antologian. Rauhan Tiellä - antimilitaristisia sarjakuvia nostaa esiin kriittisiä näkökulmia rauhaan, turvallisuuteen, asevarusteluun sekä rypäle- ja ydinasekysymyksiin. Runolliset, vaativat, niin tiukkaa faktaa sisältävät kuin tulevaisuuskuvia maalaavat sarjakuvat herättävät ajattelemaan ja rohkaisevat toimimaan.
Julkaisu, 7.04.2014 01:06
Rauhanjärjestö Sadankomitean 7.4. julkaistu pamfletti Pax Europaea – Näkökulmia Eurooppaan arvioi Euroopan unionin onnistumista rauhanprojektina sekä ottaa kantaa EU:lle vuonna 2012 myönnetyn Nobelin rauhanpalkinnon oikeutukseen. Pamfletin kirjoittajat pohtivat myös sitä, kuinka Unioni voisi nykyistä paremmin onnistua rauhantilan säilyttämisessä, määrittelemiensä perusarvojen toteuttamisessa sekä vaikuttavana globaalina toimijana.
26.09.2017 04:25
Syksy on mainio kausi aloittaa rauhantyön tukeminen! Tule siis Sadankomitean opiskelijajäseneksi. Opiskelijajäsenenä tuet rauhantyötä 20 eurolla vuodessa. Tämän lisäksi saat Ydin-lehden tilauksen, Paxin paperinumeron, jäsenkirjeet ja tuotetarjouksia. Halutessasi voit tulla mukaan toimintaan ja edistää rauhaa enemmänkin. Kiitoksena lokakuun loppuun mennessä liittyneet opiskelijat saavat haalarimerkin, Uuden pasifistin taskukirjan sekä vapaavalintaisen rauhankirjan. Liity siis rauhantukijoiden joukkoon!
Tiedote, 19.09.2017 04:41
Joukko ydinasekieltoa kannattavia aktivisteja vie Ruotsin suurlähetystölle Helsingissä kanelipullia keskiviikkona 20.9. klo 15.30. Tempauksen tarkoituksena on osoittaa tukea Ruotsin ydinasepolitiikalle ja onnitella Ruotsia rohkeudesta kannattaa ydinaseetonta maailmaa ja kyvystä olla "Peppinä maailmassa", viitaten Astrid Lindgrenin maailman vahvin tyttö -hahmoon.
18.09.2017 12:10
YK:n yleiskokous avattiin 12.9.2017, ja sen yleiskeskustelu alkaa 19.8. Tämän vuoden teemana on ‘Focusing on People: Striving for Peace and a Decent Life for All on a Sustainable Planet’. Sadankomitea antoi lausunnon tavoitteistaan yleiskokoukseen ulkoministeriön kuulemisessa 13.9.2017. Lausunnossa nostetaan esiin aseidenriisunta ja asevarustelu, asekauppa ja ATT-sopimus, konfliktinratkaisu ja kriisinhallinta sekä ydinaseiden kielto.