Rauhanpolitiikkaa

Sadankomitea osallistuu aktiivisesti suomalaiseen ja kansainväliseen turvallisuus- ja puolustuspoliittiseen keskusteluun. Sadis pyrkii mahdollisimman tehokkaasti vaikuttamaan siihen, että myös muut kuin militaristiset ratkaisut olisivat turvallisuudesta puhuttaessa esillä.

Julkaisut

Julkaisu, 5.12.2016 01:36
Artikkelikokoelma Euroopan yhteinen(?) puolustus arvioi Euroopan unionin yhteisen puolustuksen eri elementtejä laajan turvallisuuden näkökulmasta. Kyse ei ole vain sotilaallisesta toiminnasta vaan myös esimerkiksi kriisinhallinnasta tai ilmastonmuutokseen varautumisesta.  
Julkaisu, 20.09.2015 04:49
Sadankomitea julkaisi Gandhi-päivänä, kansainvälisenä väkivallattomuuden päivänä, antimilitaristisen sarjakuva-antologian. Rauhan Tiellä - antimilitaristisia sarjakuvia nostaa esiin kriittisiä näkökulmia rauhaan, turvallisuuteen, asevarusteluun sekä rypäle- ja ydinasekysymyksiin. Runolliset, vaativat, niin tiukkaa faktaa sisältävät kuin tulevaisuuskuvia maalaavat sarjakuvat herättävät ajattelemaan ja rohkaisevat toimimaan.
Julkaisu, 7.04.2014 01:06
Rauhanjärjestö Sadankomitean 7.4. julkaistu pamfletti Pax Europaea – Näkökulmia Eurooppaan arvioi Euroopan unionin onnistumista rauhanprojektina sekä ottaa kantaa EU:lle vuonna 2012 myönnetyn Nobelin rauhanpalkinnon oikeutukseen. Pamfletin kirjoittajat pohtivat myös sitä, kuinka Unioni voisi nykyistä paremmin onnistua rauhantilan säilyttämisessä, määrittelemiensä perusarvojen toteuttamisessa sekä vaikuttavana globaalina toimijana.
22.05.2017 02:43
Pax-lehden kerran vuodessa ilmestyvä kesänumero on julkaistu. Tämänkertainen Pax kysyy, millaista suomalaisen rauhantyön pitäisi olla tänä päivänä. Se luotaa myös punk-musiikin kytköksiä rauhanliikkeeseen ja haastattelee sarjakuvataiteilija Tiitu Takaloa sekä kenialaista rauhanaktivistia David Calleb Otienoa. Lehden näköisversio on luettavissa Issuussa ja nettisivuillamme.
28.04.2017 01:45
Before completing my internship at the Committee of 100, I had no idea what I was getting myself into. Although I had read through their website, I still did not understand what type of work was done here and what skills or qualities were required. But as my internship was coming to an end, I got a better and wider acknowledgement of the activities and the purpose of this peace organization through my given tasks.
27.04.2017 12:59
Minulle rauha on halua ratkaista ja ennaltaehkäistä konflikteja, moninaisuuden arvostusta silloinkin, kun se ei ole helppoa. Rauha ei ole periksiantamista. Se vaatii kovaa työtä ja toimivien kompromissien löytämistä. Rauha edellyttää sitoutumista ratkaisemaan konfliktit yhdessä sovituilla mekanismeilla, vaikka lyhyellä tähtäimellä tuntuisikin edullisemmalta olla välittämättä niistä.