Rauhanpolitiikkaa

Sadankomitea osallistuu aktiivisesti suomalaiseen ja kansainväliseen turvallisuus- ja puolustuspoliittiseen keskusteluun. Sadis pyrkii mahdollisimman tehokkaasti vaikuttamaan siihen, että myös muut kuin militaristiset ratkaisut olisivat turvallisuudesta puhuttaessa esillä.

Julkaisut

Julkaisu, 12.07.2017 01:31
YK hyväksyi viimeviikon perjantaina, 7. heinäkuuta 2017 tärkeän ydinaseet kieltävän sopimuksen. Tässä on muutamia usein kysyttyjä kysymyksiä sopimuksesta vastauksineen:Mitä sopimus kieltää? Sopimus kieltää valtioilta ydinaseiden kehittämisen, testaamisen, tuottamisen, valmistamisen, kuljettamisen, hallussapidon, säilyttämisen, käytön tai käytöllä uhkailun. Se myös kieltää valtioita avustamasta, kannustamasta tai houkuttelemasta kyseisiin toimintoihin. Lisäksi valtiot eivät saa sallia ydinaseiden sijoittelua niiden alueelle.
Julkaisu, 5.12.2016 01:36
Artikkelikokoelma Euroopan yhteinen(?) puolustus arvioi Euroopan unionin yhteisen puolustuksen eri elementtejä laajan turvallisuuden näkökulmasta. Kyse ei ole vain sotilaallisesta toiminnasta vaan myös esimerkiksi kriisinhallinnasta tai ilmastonmuutokseen varautumisesta.  
Julkaisu, 20.09.2015 04:49
Sadankomitea julkaisi Gandhi-päivänä, kansainvälisenä väkivallattomuuden päivänä, antimilitaristisen sarjakuva-antologian. Rauhan Tiellä - antimilitaristisia sarjakuvia nostaa esiin kriittisiä näkökulmia rauhaan, turvallisuuteen, asevarusteluun sekä rypäle- ja ydinasekysymyksiin. Runolliset, vaativat, niin tiukkaa faktaa sisältävät kuin tulevaisuuskuvia maalaavat sarjakuvat herättävät ajattelemaan ja rohkaisevat toimimaan.
Tiedote, 7.07.2017 06:21
Ydinaseet ovat olleet ainoa ja viimeinen joukkotuhoase, jota ei ole kielletty kansainvälisellä sopimuksella. Nyt tämä tilanne on muuttunut, kun YK:ssa on perjantaina 7.7. hyväksytty maailman ensimmäinen ydinasekieltosopimus.
22.06.2017 02:24
"Vaikka Suomen talous on kääntynyt nousuun, kestää kuitenkin pitkään, ennen kuin leipäjonot lyhenevät ja työllisyys merkittävästi kohenee. Muutosta voitaisiin tietenkin nopeuttaa elvyttävällä talouspolitiikalla, mutta siihen nykyisen hallituksen velkaantumista ja verojen korottamista kammoava politiikka ei taivu. Tai taipuu siinä tapauksessa, että kyse on maanpuolustuksesta. Uusien hävittäjien ja laivaston alusten rahoittamisessa on valiokunnan mukaan harkittava muun muassa etupainotteista lainanottoa tai puolustusveroa."
21.06.2017 12:31
"Minulle rauhantyö merkitsee sellaisen yhteiskunnan rakentamista, jossa tasa-arvo ja ihmisoikeudet toteutuvat kaikkialla. Rauhantyö on niin keskustelua vähemmistöjen asemasta Suomessa kuin köyhyyden ja globaalin eriarvoisuuden vähentämistä. Molemmat ovat kestävän rauhan perusedellytyksiä."